03.03.2010. / 17:00

Autor: Boris Bilas

Linić protiv ravnatelja policije: 'Oliver Grbić se bavi progonom SDP-ovaca'

"Oliver Grbić se bavi progonom viskoih dužnosnika SDP-a i to je čisti primjer zloporabe položaja. Grbić je direktno naredio svojim podređenim da se podigne ova prijava, a nitko njih nije mislio da postoje elementi za tu prijavu", rekao je Linić za Nacional.hr

Slavko LinićSlavko LinićKako je danas podignut kazneni prijedlog protiv riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela, a u cijelu priču je uvučen i njegov prethodnik Slavko Linić koji je i potpisao sporni ugovor s Tržnicama Rijeka, a kojim je navodno Grad Rijeka oštećen za 80 milijuna kuna. U razgovoru za Nacional.hr Linić se obrušio na ravnatelja policije Olivera Grbića kojeg smatra odgovornim za zloupotrebu položaja.

"Oliver Grbić nije imao hrabrosti podnijeti prijavu protiv mene nego podnosi prijavu protiv Obersnela. Grbić je još dok je bio na čelu riječke policije istraživao ovaj slučaj, ali u sedam godina vršljanja nije pronađen niti jedan dokaz", kaže nam Linić te dodaje kako je čudno da se odjednom nakon sedam godina diže prijava.

Direktno naređenje

"Oliver Grbić se bavi progonom visokih dužnosnika SDP-a i to je čisti primjer zloporabe položaja. Grbić je direktno naredio svojim podređenim da se podigne ova prijava, a nitko njih nije mislio da postoje elementi za tu prijavu", rekao je Linić za Nacional.hr te kaže kako je on sporan ugovor potpisao na sudu, te je tom sudskom nagodbom sačuvana vrijedna spomenička baština grada Rijeke koja se vratila u vlasništvo građana tog grada.

"U ponedjeljak 1. ožujka pozvan sam na razgovor u policiju gdje sam dao izjavu u kojoj sam policajcima morao objašnjavati što je to društveno vlasništvo, a morao sam im objašnjavati i neke zakone. Nakon samo 20 minuta razgovor je prekinut", priča Linić i kaže kako je ta izjava jedan od samo 11 dokumenata koji su priloženi u prijavi protiv Obersnela.

Obične kukavice

"Od tih jedanaest dokumenata, devet je s ispitivanja koja su provedena zadnjih četiri dana, a istraga traje sedam godina", kaže Linić te zaključuje kako upravo zbog ovakvih nije i on optužen.

"Jasno vam je da se boje ovakvih mojih reakcija. Oni koji su podigli ovu kaznenu prijavu su obične kukavice"", rekao nam je na kraju razgovora Slavko Linić.

Vezane vijesti

Tvrtke duguju 43 milijarde kuna

Tvrtke duguju 43 milijarde kuna

Ministar financija Slavko Linić i ministar pravosuđa Orsat Miljenić predstavili su danas u Banskim Dvorima prijedlog Zakona o financijskom poslovanju… Više

Komentari

registracija
6/10/09

pfefer, 03.03.10. 17:06

liniču nemoj se crveniti sada vidite zašto oporba želi prijevremene izbore da bi prikrili veliki kriminal koji vlada u njihovim redovima


registracija
15/11/06

rimaz, 03.03.10. 17:44

Malo je čudno da je Grbić za to znao dok je radio u Rijeci i ništa nije poduzeo. Da li je to znak da su Bajić i Sanader štitili Linića i Obersnela. Ili je Linić u pravu.


registracija
12/2/10

Dančo, 03.03.10. 18:40

Siročići su valjda mislili da se na njih ne odnosi da nitko nije nedodirljiv.


registracija
9/9/09

thor, 03.03.10. 22:36

drug linić alias mister 10% već je odavno trebao biti iza rešetaka! a s njim i njegovi puleni obersnel i jovanović! a i komadinu treba malo pozornije pregledati! tu ima materijala i smeća na tone i vagone!


registracija
8/8/09

tovar62, 04.03.10. 09:53

Linicu ne vrsi politcki pritisak na policiju,jer nekakako nisi bas za borbu protiv korupcije,penzija moj Linicu


registracija
11/1/10

fluid, 04.03.10. 14:21

tovar 62.Odi ti čitaj Modru lastu.Nacional je,kao proizvođač masovnih histerija,pretežak za tebe.


registracija
8/8/09

tovar62, 05.03.10. 09:31

"fluid"bili ti malo popusija tovaru,,,,,nece ti biti krivo,posto ti je SDP ispuva....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika