09.03.2010. / 10:12

Autor: Hina

Vlak u snijegu: 2000 putnika zarobljeno na jugu Francuske

Meteorolozi javljaju kako će snažna ciklona koja donosi snijeg u srijedu stići i u naše krajeve, pa se građani upozoravaju na slične posljedice te preporučuju odgodu putovanja do kraja tjedna

Foto: ReutersFoto: ReutersGotovo dvije tisuće putnika iz autobusa i vlakova koji su u ponedjeljak u istočnim Pirinejima, ostali zarobljeni u snijegu, proveli su noć u čekaonicama ili vlakovima, izvijestio je u utorak krizni stožer prefekture u Toulouseu, na jugu Francuske.

Stotinjak putnika vlaka iz Barcelone blokirano je u ponedjeljak na španjolskoj granici i morali su provesti noć u vlaku čekajući spasilački konvoj. Zahvaljujući vatrogascima koji su dopremili dodatno gorivo, grijanje vlaka bilo je omogućeno i tijekom noći. Poremećen je bio i cestovni promet, a 1200 osoba provelo je noć u čekaonicama ili obližnjim prenoćištima.

Snježna oluja stiže u Hrvatsku

Zbog sniježnog nevremena bio je zaustavljen promet teretnih vozila u Francuskoj i Španjolskoj. Na jugu Francuske i u Španjolskoj na nekim je mjestima u ponedjeljak zbog sniježnih oborina, neuobičajeno jakih za ovo doba godine, nestajalo i struje.

Meteorolozi javljaju kako će snažna ciklona koja donosi snijeg u srijedu stići i u naše krajeve, pa se građani upozoravaju na slične posljedice te preporučuju odgodu putovanja do kraja tjedna.

Vezane vijesti

Nova trajektna linija kopno - Pelješac u planu od 1. srpnja 2013.

Nova trajektna linija kopno - Pelješac u planu od 1. srpnja 2013.

Od 1. srpnja 2013. godine u planu je otvorenje trajektne linije između kopna i poluotoka Pelješca, namijenjene prvenstveno prijevozu kamiona, najavio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika