09.03.2010. / 16:45

Autor: Hina

Svećenici uhvaćeni u zločinu: Slučajevi zlostavljanja u austrijskoj Katoličkoj crkvi

U samostanu sv. Petra u Salzburgu nadopat Bruno Becker priznao je da je zlostavljao jednog dječaka prije 40 godina i ponudio je ostavku

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaSlučajevi seksualnog i fizičkog zlostavljanja u austrijskoj Katoličkoj crkvi izašli su na vidjelo u utorak kada je internat u opatiji Mehrerau potvrdio anonimne optužbe, a u Salzburgu progovorila jedna žrtva.

U Mehrerauu na zapadu Austrije jedan je svećenik seksualno zlostavljao učenika u internatu osamdesetih godina prošloga stoljeća, izjavio je opat Anselm van der Linde u intervjuu za regionalni dnevnik Vorarlberger Nachrichten objavljenom u utorak.

Osim toga, katolički učitelji tukli su učenike i to je bila uobičajena praksa u to vrijeme.

U samostanu sv. Petra u Salzburgu nadopat Bruno Becker priznao je da je zlostavljao jednog dječaka prije 40 godina i ponudio je ostavku.

Njegova je žrtva rekla za radio Oe1 u utorak da su je zlostavljala još dvojica redovnika u samostanu sv. Petra.

Što se tiče slučajeva u Mehrerauu, jedan osumnjičeni počinitelj premješten je u drugu pokrajinu nakon incidenta osamdesetih godina, a drugi je svećenik osuđen pred sudom.

Vezane vijesti

Bez bitnih promjena u grčkim rezovima

Bez bitnih promjena u grčkim rezovima

Čelnik euroskupine Jean-Claude Juncker je u razgovoru u utorak na austrijskom državnom radiju O1 rekao da neće biti dubinskih promjena u programu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika