10.03.2010. / 17:34

Autor: Boris Bilas

Tako to radi Zmago: 'J*** ćemo mater ministru, ako nam ne pomogne'

"J*** ćemo mu mater, ako nam ne pomogne", zaključili su Jelinčič i Prijatelj, a nakon toga je Prijatelj nazvao ministra te ga je upozorio što točno od njega očekuju. Pogačnik je na njegovo upozorenje samo kratko odgovorio kao u vezi muzeja već "nekaj rihta"

Zmago jelinčić u središtu je korupcijske afere u SlovenijiZmago jelinčić u središtu je korupcijske afere u SlovenijiNakon što je slovenski ministar poljoprivrede Janez Pogačnik podnio ostavku zbog korupcijske afere, slovenski mediji objavljuju detalje vezane uz ovaj skandal u koji je upleten i Zmago Jelinčič.

U javnost je tako 'procurio' i policijski nalog za premetačinu Jelinčićeve kuće, a u kojem se detaljno opisuje razgovor između Zmage Jelinčiča i njegovog stranačkog kolege Srečka Prijatelja, koji je osumnjičen za ucjenu jednog primorskog poduzetnika.

U snimljenom razgovoru između Jelinčiča i Prijatelja govori se o usluzi koju ova dva političara traže od ministra Pogačnika, a vezana je za prenamjenu zemljišta za Jelinčićev Muzej zrakoplova u Ajdovščini.

Iz transkripta je vidljivo kako Jelinčić i Prijatelj govore o kuverti koju je Pogačnik preko Prijatelja trebao dati za Jelinčiča, a nakon toga dva člana Slovenske narodne stranke zaključuju kako će podržati Pogačnikov zakon o besplatnom prijenosu poljoprivrednog zemljišta za potrebe općina.

U idućem razgovoru Prijatelj i Jelinčič govore kako sada, nakon što su glasali za navedeni zakon, očekuju i protuslugu od ministra za sporni Muzej u Ajdovščini.

"J*** ćemo mu mater, ako nam ne pomogne", zaključili su Jelinčič i Prijatelj, a nakon toga je Prijatelj nazvao ministra te ga je upozorio što točno od njega očekuju. Pogačnik je na njegovo upozorenje samo kratko odgovorio kako u vezi muzeja već "nekaj rihta".

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

registracija
30/6/09

jebivjetar, 10.03.10. 20:37

Ista je to bagra kao i u Hrvatskoj ! Banda lopovska u parlamentu i u vladi !


registracija
23/8/09

xaron, 10.03.10. 20:47

DEMOKRACIJA = KORUPCIJA


registracija
15/11/06

rimaz, 11.03.10. 07:27

U Sloveniji je korupcija na zavidnom nivou. Kod nas je "transparentna", a oni su je vješto umotali u EU celofan, uostalom, kao i u većini zemalja EU.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika