11.03.2010. / 07:53

Autor: Hina

Žrtve iranskog režima: Zbog obračuna vlade s oporbom 52 novinara u zatvoru

Val uhićenja, koji se u posljednje vrijeme još ubrzao, pogodio je novinare u Iranu dok se oporba nastoji suprostaviti vladi koja se obračunava s vodećim proreformskim ličnostima

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNovinari su postali prva meta u obračunu iranske vlade s oporbom nakon spornih predsjedničkih izbora održanih u lipnju te se trenutno u zatvoru nalazi 52 novinara što Iran čini najvećim tamničarem novinara u svijetu, ustvrdio je u srijedu američki Odbor za zaštitu novinara.

Val uhićenja, koji se u posljednje vrijeme još ubrzao, pogodio je novinare u Iranu dok se oporba nastoji suprostaviti vladi koja se obračunava s vodećim proreformskim ličnostima.

Kao odgovor pojavila se neka vrsta "undeground" novinarstva, rekao je 32-godišnji Reza Valizadeh koji je radio za državnu radio postaju i televiziju ali je tijekom postizbornog napada vlasti na njene protivnike pobjegao iz zemlje.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika