18.03.2010. / 10:19

Autor: Hina

Nagovaranje Tadića na konferenciju: Slovenski premijer sinoć nenajavljeno u Beogradu

Premijer Pahor je tijekom posjeta Kopru u srijedu rekao da se "dogodilo nešto zbog čega mora odmah otputovati u inozemstvo". Poslije se pokazalo da je Pahor iz Portoroža zrakoplovom otputovao u Beograd, dodaje Delo

Borut PahorBorut PahorSlovenski premijer Borut Pahor boravio je u srijedu navečer u posjetu Beogradu gdje se sastao sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem kako bi ga, zajedno s europskim povjerenikom za proširenje Štefanom Fueleom, pokušao nagovoriti da nazoči konferenciji o zapadnom Balkanu koja se u subotu održava na Brdu kod Kranja, piše u četvrtak ljubljanski dnevnik "Delo".

Kabinet slovenskoga premijera za STA je potvrdio ovu vijest, a druge pojedinosti o eventualnom dogovoru nije želio otkriti.

Premijer Pahor je tijekom posjeta Kopru u srijedu rekao da se "dogodilo nešto zbog čega mora odmah otputovati u inozemstvo". Poslije se pokazalo da je Pahor iz Portoroža zrakoplovom otputovao u Beograd, dodaje Delo.

Srpski predsjednik odbija doći na konferenciju na Brdu kod Kranja na koju su pozvani i najviši predstavnici Kosova, ako ono na njoj neće biti zastupljeno u skladu s rezolucijom Vijeća sigurnosti UN-a 1244 koja ga još smatra dijelom Srbije.

Vezane vijesti

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Slovenski Socijalni demokrati (SD) na izbornom su kongresu u Kočevju u subotu za svog novog predsjednika izabrali Igora Lukšiča koji je u drugom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika