18.03.2010. / 18:29

Autor: Martina Čizmić

Sutra je novi dan: Srbija još nije sigurna za konferenciju o Zapadnom Balkanu

Prema diplomatskim izvorima, na koje se poziva francuska novinska agencija AFP, održavanje konferencije dovedeno je u pitanje i zbog navodne izjave Van Rompuya prema kojoj on neće sudjelovati na konferenciji ukoliko se ne riješe "problemi" između Srbije, Slovenije i Kosova

Boris Tadić i Borut PahorBoris Tadić i Borut PahorSlovenski premijer Borut Pahor koristi posljednje trenutke ne bi li izveo čudo i osigurao sudjelovanje srbijanskog predsjednika Borisa Tadića na regionalnoj konferenciji o Zapadnom Balkanu.

Nakon što je u srijedu uveče razgovarao sa Tadićem u Beogradu, u četvrtak se nakratko sastao i s predsjednikom Europskog vijeća Hermanom Van Rompuyom. No, ni nakon sastanka mediji nisu imali ništa više informacija.

"Sutra je novi dan", rekao je nakon sastanka premijer Pahor, dok Van Rompuy nije uopće želio komentirati sastanak.

Prema diplomatskim izvorima, na koje se poziva francuska novinska agencija AFP, održavanje konferencije dovedeno je u pitanje i zbog navodne izjave Van Rompuya prema kojoj on neće sudjelovati na konferenciji ukoliko se ne riješe "problemi" između Srbije, Slovenije i Kosova.

Srbijanski predsjednik već je ranije istaknuo kako Srbija neće odustati od stava da Priština na konferenciji može biti predstavljena jedino kao UNMIK-Kosovo.

“Srbija ne može prihvatiti, to je dakle crvena linija, a to je da kroz način rješavanja tehničkih problema oko regionalnih foruma, regionalne komunikacije, regionalne suradnje na implicitan način bude priznata nezavisnost Kosova kao posebne države”, rekao je Tadić u intervjuu Tanjugu.

Vezane vijesti

Nikolić susretom s Tadićem nastavio konzultacije

Nikolić susretom s Tadićem nastavio konzultacije

Konzultacije srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića s parlamentarnim strankama o formiranju nove srbijanske vlade nastavljene su u srijedu… Više

Komentari

registracija
27/12/06

Skipp, 18.03.10. 19:33

A zašto se svi toliko upucavaju Tadiću? Kosovo je međunarodno prizata država, a ako je Srbija ne će priznati to je njezin problem pa neka i dalje zatvaraju oči pred realnošću kako to čine još od Kosovske bitke...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika