19.03.2010. / 21:36

Autor: Ana Smrečki

'Slučaj stan': Pilsel kontra premijerke 'Umro bih od srama da sam Jadranka Kosor'

Nesuđeni analitičar u Uredu predsjednika Drago Pilsel, poznatiji po svom osebujnom izričaju, komentirajući cijeli slučaj obrušio se na premijerku. Kaže da bi on 'umro od srama da je Jadranka Kosor', pitajući se kako ona može 'nositi taj teret srama'

Premijerka Jadranka Kosor stan u Šeferovoj ulici dobila zbog zasluga u Domovinskom ratuPremijerka Jadranka Kosor stan u Šeferovoj ulici dobila zbog zasluga u Domovinskom ratuNakon što je u slučaju stana premijerke Jadranke Kosor Državno odvjetništvo po nebrojeni put reklo svoje, taj je slučaj ponovno tema kojom se bave naši mediji. I to ne bilo koji. Naime, u današnjoj emisiji HRT-a Hrvatska uživo urednica i novinarka danas je ponovno oživjela 'slučaj stan'. Osim što je prikazan intervju s Momirom Dropcem, u čijem bivšem stanu u Šeferovoj ulici u Zagrebu sada živi premijerka Kosor, na tu su temu u studiju govorili Drago Pilse, nesuđeni savjetnik predsjednika Josipovića i borac za ljudska prava Zoran Pusić.

U zamjenu za stan u Šeferovoj preseljen u Ivanićgradsku

Naime, kako piše 24sata Drobac je s bratom živio u stanu u kojem sada stanuje premijerka Kosor s majkom i sinom. Komisija Ministarstva obrane Dropcu je 1995. godine dostavila zahtjev da se iseli iz stana, uz obrazloženje da bi se u njega trebao useliti invalid Domovinskog rata Drago Severin. U zamjenu za stan u Šeferovoj ulici, Drobac je dobio manji stan u Ivanićgradskoj ulici u Zagrebu. Sever je u stanu u Šeferovoj ulici živio samo par mjeseci, budući da se u njega uselila Jadranka Kosor.

'Kako premijerka Kosor može nositi taj teret srama'?

U MORH-u objašnjavaju da je Kosor stan dobila stan zbog zasluga u Domovinskom ratu. Momo Drobac danas tvrdi da su on i brat zbog stana aktualne premijerke cijelo vrijeme dobivali prijetnje. Za stan u Ivanićgradskoj kaže da je u katastrofalnom stanju, već sedam godina nema struje, a 20 godina je nezaposlen. Čak su tražili i ugovor s MORH-om koji nisu dobili, a da ugovor o legalnoj zamjeni nikada nije dobio.

Nesuđeni analitičar u Uredu predsjednika Drago Pilsel, poznatiji po svom osebujnom izričaju, komentirajući cijeli slučaj obrušio se na premijerku. Kaže da bi on 'umro od srama da je Jadranka Kosor', pitajući se kako ona može 'nositi taj teret srama'. Pilsel je nekoliko puta pohvalio uredništvo HRT-ove emisije, kojem je čestitao na odabiru ove teme.

Politikantski pokušaj nanošenja štete predsjednici Vlade

Na spomenuti intervju sa Momirom Dropcem brzo je stigla i reakcija iz Banskih dvora.

«Premijerka Kosor nema nikakve veze sa slučajem braće Drobac jer je, kao što je i potvrdilo Državno odvjetništvo, stan u kojem živi stekla na zakonit način. U tom kontekstu najodlučnije odbacujemo i oštro osuđujemo grube i potpuno neutemeljene konstrukcije novinara Drage Pilsela. Njegovu tvrdnju da bi 'umro od srama da se zove Jadranka Kosor' smatramo politikantskim pokušajem nanošenja štete predsjednici Vlade Republike', stoji u priopćenju poslanom medijima.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 19.03.10. 21:54

daj kada ce te vise pozatvarat te Zvizdace,,,,u stvari cetnike


registracija
2/12/07

lei, 19.03.10. 23:21

Da je samo Jaca u pitanju,ne bi bilo toliko tragično,jer i prije nje su to napravili i Tuđman i Sanader...


registracija
9/8/09

vinko12, 20.03.10. 00:20

ti udbasko go-- nemas stida pa nemres ni krepati od nekakvih moralnih zatuka. jer da imas nebi vec odavno postoojao.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika