21.03.2010. / 22:01

Autor: Ana Smrečki

Slučaj Tržnice u ladici do zastare: Linić i Franolić glavni akteri na prijavi

Na prvom nacrtu kaznene prijave, napisanom još 2008. godine stajalo je ime bivšeg gradonačelnika Slavka Linića i vlasnika Tržnica Ivana Franolića, kojih danas nema na prijavi. Njihovo je poslovanje ugovorima iz 2006. i 2007. godine kojima je osmišljen odnos Grada i Tržnice, palo u zastaru

Slavko Linić i Ivan Franolić se u Rijeci na sam spomen Tržnica nazivaju glavnim akterima gospodarskog kriminala Slavko Linić i Ivan Franolić se u Rijeci na sam spomen Tržnica nazivaju glavnim akterima gospodarskog kriminala Slučaj riječkih Tržnica, koje su zbog sumnji u nezakonito poslovanje s Gradom doveli do kaznenih prijava protiv riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela, njegovih suradnika u te bivšeg direktora Tržnica, oduzet je riječkom tužiteljstvu i seli se u Osijek. Naime, kako piše Večernji list sumnja se u objektivnost vođenja cijelog slučaja iz razloga što prijava od 70 stranica gotovo dvije godine stoji u ladici Županijskog državnog odvjetništva.

Prijava skupljala prašinu u ladici dvoje godine

Prvi čovjek riječkog Odvjetništva Doris Hrast nikada nije svoje nadređene obavijestio da postoji jedno takvo 'opće izviješće', što mu je naravno bila dužnost. SDP-ovci su cijeli slučaj nazvali 'manevrom kojim HDZ zamagljuje svoj kriminal, ističući da su Mladen Bajić i Oliver Grbić taj zadatak odradili po nalogu premijerke Kosor. Upravo tu činjenicu da je prijava skupljala prašinu u ladici dvije godine, Bajić nije mogao zanemariti.

Linićevo ime na prvom, Franolićevo na četvrtom mjestu

Na prvom nacrtu kaznene prijave, napisanom još 2008. godine stajalo je ime bivšeg gradonačelnika Slavka Linića i vlasnika Tržnica Ivana Franolića, kojih danas nema na prijavi. Njihovo je poslovanje ugovorima iz 2006. i 2007. godine kojima je osmišljen odnos Grada i Tržnice, palo u zastaru. U toj je kaznenoj prijavi koje je Odvjetništvo odbacilo, Linićevo ime stajalo je na prvom mjestu, a Franolićevo na četvrtom mjestu.

Gradski proračun oštećen za gotovo 80 milijuna kuna

Taj se dvojac u Rijeci na sam spomen Tržnica nazivaju glavnim akterima gospodarskog kriminala s kojim je gradski proračun oštećen za gotovo 80 milijuna. Osim gradonačelnika Vojka Obrsnela, na 'tapeti' su njegova pročelnica za komunalni sustav Irena Miličević, njezin prethodnik Vladimir Bizjak i bivši direktor Tržnica Zoran Luštica.

Vezane vijesti

Tvrtke duguju 43 milijarde kuna

Tvrtke duguju 43 milijarde kuna

Ministar financija Slavko Linić i ministar pravosuđa Orsat Miljenić predstavili su danas u Banskim Dvorima prijedlog Zakona o financijskom poslovanju… Više

Komentari

registracija
21/3/10

decko7, 21.03.10. 23:25

tipicno za sdp-ovce


registracija
8/8/09

tovar62, 22.03.10. 07:16

kad su to Komunjare pljackali,a posebno ova nevina faca....


registracija
6/10/09

pfefer, 22.03.10. 08:06

poštenjaci sdp pokrao državu na tihi način


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika