21.03.2010. / 22:37

Autor: Ana Smrečki, Hina

Odvjetnici premijerke: HRT odgovoran zbog Stankovićeve emisije

Poručuju i da nitko od HRT-ovih novinara nije prije emisije kontaktirao, ni tražio komentar na temu koja se pripremala od premijerke Kosor. Podsjećaju i da je ona nekoliko puta demantirala takve i slične navode, što je nedavno potvrdilo i Državno odvjetništvo

Premijerka Kosor obratila se javnosti preko svog odvjetničkog uredaPremijerka Kosor obratila se javnosti preko svog odvjetničkog uredaHRT-ova emisija 'Nedjeljom u dva', voditelja i urednika Aleksandra Stankovića još je jednom podigla buru u javnosti. Nakon što je u današnjoj emisiji gostovao Drago Pilsel, nesuđeni savjetnik predsjednika Josipovića u kojem je ponovio nedavno izrečene teze kako je aktualna premijerka stan u Šeferovoj ulici dobila na štetu obitelji Drobac koja je izbačena iz stana, oglasila se i sama Jadranka Kosor.

Stanković iznio neistine klevetničkog sadržaja

U priopćenju koji je javnosti poslao odvjetnički ured 'Šeparović, Špehar i Gavranić' stoji kako je novinar Aleksandar Stanković iznoseći neistinite tvrdnje uvredljivog i klevetničkog sadržaja, koje su višekratno argumentirano demantirane, imao namjeru isključivo naškoditi časti i ugledu gospođe Kosor. O cijelom će slučaju biti informirano Vijeće časti Hrvatskog novinarskog društva i Programsko vijeće HRT-a.

«Svi navodi izneseni u emisiji 'Nedjeljom u dva' u cijelosti su neistiniti, krajnje zlonamjerni i izraz su dosad nezabilježenog neprofesionalizma, jer nikada u praksi nije viđeno da se jedna emisija, u formatu urednik - gost, vodi samo radi blaćenja treće osobe, u ovom slučaju gospođe Jadranke Kosor», navodi odvjetničko društvo koje zastupa premijerku Kosor.

Nitko ju s HRT-a nije zvao za komentar

Poručuju i da nitko od HRT-ovih novinara nije prije emisije kontaktirao, ni tražio komentar na temu koja se pripremala od premijerke Kosor. Podsjećaju i da je ona nekoliko puta demantirala takve i slične navode, što je nedavno potvrdilo i Državno odvjetništvo. Odvjetničko društvo stoga navodi da je novinar Aleksandar Stanković počinio kazneno djelo klevete, budući da je iznio neistinite tvrdnje uvredljivog i klevetničkog sadržaja, koje su višekratno argumentirano demantirane.

«Svi spomenuti demantiji, Stankoviću su od prije bili poznati, no nije ih iskoristio u svojoj emisiji, što nalaže da namjera bila isključivo naškoditi časti i ugledu gospođe Jadranke Kosor. Hrvatska televizija zbog svog novinara je odgovorna je temeljem Zakona o medijima, budući da joj je povrijeđeno dostojanstvo, čast i ugled», stoji u priopćenju koje je večeras poslano medijima.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

registracija
13/9/08

annex, 21.03.10. 23:07

Kojom brzinom zaštitnici HDZ-a Bajić i Karamarko, težište vijesti sa afere Kosoričin stan i sve što je izneseno u emisiji Nedjeljom u 2, prebacuju na SDP. Pa ovo je fuj za gledati. Rekao sam ja da nije dovoljno smijeniti Bajića i Karamarka, već ih procesuirati i kazneno goniti, te osuditi i strpati u buksu zajedno sa silovateljima i mafijašima na dulje razdoblje za sve što su činili i ne činili. Oni su "paraobavještajna organizacija" i "prijetnja za nacionalnu sigurnost i ustavni poredak", te "smetnja svim demokratskim procesima u državi". Pravnici će nači članke i stavke kaznenog zakona, a na predsjedniku Josipoviću je da vodi javni i tajni rat sa njima do konačne pobjede i do njihovog lišenja slobode. A i ti Šeparoviću, jadan i bidan, šta ćeš sad biti odvjetnik kod kaznenih dijela delikta govora. Jadno. Znam da si odvjetnik i da netko mora zastupati i mafijaše, ali ovo je jadno. Nadam se da će promet vašem odvjetničkom uredu pasti značajno. Doobro, dooobro, dobit ćete sve državne predmete koje i danas radite, no svejedno.


registracija
7/1/10

tigrica7, 21.03.10. 23:25

E Suzana malo pretjerala. Čim tako reagira onda nešto ipak ne štima. To što je Državno odvjetništvo napisalo da je sve čisto je zaista budalaština. To je po ovom zadnjem principu sa Linićem, zastara i gotovo. Tako i ova priča o stanju Suzane treba u zaborav i zaista bi bilo neobično da je Državno odvjetništvo reklo da nije to sa stanom štimalo. A ovo petljanje u program HTV je nedopustivo i time dokazuje da bi htjela od HTV napraviti svoju televiziju. Je da mi Stanković manje-više ide na živce ali u ovom slučaju i nisu bili jako bezobrazni samo malo provokativni. Suzana je javna osoba i mora se na to priviknuti jer je to demokracija o kojoj prića.


registracija
30/6/09

jebivjetar, 22.03.10. 00:21

Pa dobro, jesu li ljudi izbačeni iz svog stana ? Jesu ! S pravom ? Nisu ! Je li se Jadranka kosor ikada zapitala kako je došla do stana ? Nije ! Baš ju briga za ljudsku trageduju. Peče li ju savjest ? Ma koja savjest , molim lijepo ?


registracija
9/10/09

potiskiDjilkos, 22.03.10. 00:28

Napolje iz tuđeg stana, napolje! Sanaderova škola(rka)!


registracija
16/8/09

dablin, 22.03.10. 01:33

Ovo je difinitivno banana drzava HRVATSKA.Kakve veze ima sto je neki rodjak Drage bio ustasa,ako je on DEMOKRATA.Moji rodjaci su bili partizani sto je u to vrijeme bilo normalno,a ja sad citajuci historiju POBJEDNIKA treba da ih osudjujem.Opet kazem to moze samo u banani drzavi kao sto je HRVATSKA


registracija
29/11/09

Ivis, 22.03.10. 01:36

Teski su bolovi, koje istina cini.


registracija
16/8/09

dablin, 22.03.10. 01:40

Gade mi se gore navedeni komentari[osim mog].Dajte HRVATI spustite se malo na zemlju.Pa niste vi najpametiji na ovo blesavom svijetu.Puca mi neka stvar za Jadrankin stan.Imamo mi veci problema.BANANA OSTAJE UVIJEK BANANA dok je ne pojedu MAJMUNI


registracija
29/11/09

Ivis, 22.03.10. 01:50

Nije ona nikoga izbacila iz stana. To su ucinili drugi za nju. SVE je u redu po Sexsovim zakonima.


registracija
27/7/09

columbo, 22.03.10. 05:59

"Neistinito, zlonamjerno, neprofesionalno...pa onda povrijedjeni ugled i cast..." (bljak). Tu se u metezu nistavila spominje i nekakvo Drzavno tugaljivo i jadno tuzilastvo, na istoj razini ponora pravde s premijerkinim odvjetnicoima, a u biti je istina samo jedna. Premijerka Kosor se bespravno nasla u tudjem stanu i zbog toga mora snositi posljedice!
A sto se Stankovica tice mogu kazati slijedece: nikada jos nisam vidio briljantniji TV novinarski prilog od onog "razgovora" s uvazenim Dragom Presilom, u dijelu gdje Drago glumi Kosor. To je sjajno, neponovljivo! Aleksandar je novinar godine, ove i iduce...Svaka ti cast covjec s licem i cascu! I ne daj da te slome! Uostalom ti si vjecan - oni su prolazni...


registracija
8/8/09

tovar62, 22.03.10. 07:14

Ej Adolfe i poglavnice di ne ocististe ovo kukavelji do kraja...j_ba vas cedo Stankovic


registracija
15/11/06

rimaz, 22.03.10. 07:44

2004 god ni sama Kosorica nije bila načisto kako je i zašto dobila taj stan, to smo čuli. Danas, kada joj je Bajić došapnuo da je sve legalno, počinje puhati. Zašto ? Vjerojatno zato što osjeti da je ta dodjela bila krajnje nemoralna. To bi poistovjetio sa osobom koja od šanera kupuje vrijednu robu, znajući da je ta roba sumnjivog porijekla.


registracija
6/10/09

pfefer, 22.03.10. 08:02

mi sami sebi stvaramo sramotu ukinite ovu govnarsku emisiju i ne tužba protiv hrt nego osobe koja je to odobrila da se ide u javnost ukinite ovo zlo za hrvatsku


registracija
6/10/09

pfefer, 22.03.10. 08:04

a i svi ovi komentari koji podržavaju istup ovog čelavca nemogu biti drugačiji od njega


registracija
4/1/09

miroljubiv, 22.03.10. 08:08

Možemo iznositi osobna mišljenja do mile volje,ali naše pravosuđe to neće procesuirati,ako se zna tko je koga postavio na to isto čelo.gospođa premijerka je pokazala što je znala i mogla,sada slijedi kopija mentora,de javu.najpravednije bi bilo da gospođa kupi novi stan po hrvatskim uvjetima,dobiješ jedan,a bankama i državi platiš tri i pol stana.


registracija
7/2/10

crvenoperka, 22.03.10. 11:30

STVARNO JE TO DORA EMISIJA JER SE GOVORI O ISTINI , A TIM HDZ-ovcima SMETA . PLESNIVKA- RASPUŠTENICA NA ČELU KORUPIRANIM SUDSTVOM OMALOVAŽAVA NAS GRAĐANE KOJI JEDVA ŽIVIMO STANKOVIĆ HOĆE OTVORITI ISTINITE STVARI DA GRAĐANI VIDE KAMO NAS VODI HDZ-e I UNIŠTAVA FUUUUUUUUUUUUUUJ HDZ.


registracija
26/11/09

CH2710, 22.03.10. 11:45

Licemjerka kako po pitanju stana, tako i u svim drugim situacijama.

Ta i njena HDZ-ovska BANDA NIKAKO nije dorasla da vodi državu naprijed - nego samo u propast..!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika