07.09.2004. / 00:00

Autor: Marko Markus

HRVATSKA

MILORAD PUPOVAC ZADOVOLJAN TIJEKOM OBNOVE

Obnova ratom oštećenih objekata teče zadovoljavajuće te postoje realni izgledi da će do kraja godine biti obnovljeno 4.000 objekata, rekao je u utorak predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac, te dodao da je trenutno u postupku obnove 3.108 objekata od četvrte do šeste kategorije oštećenja.
Pupovac je izjavio kako je potrebno obnoviti još 1.120 objekata za koje su zahtjevi pozitivno riješeni, te da postoji i 3.500 neriješenih zahtjeva. Osim toga, predsjednik SDSS-a pozvao je sve zainteresirane da do kraja rujna podnesu zahtjeve kako bi ušli u program obnove za iduću godinu. Inače, u prva četiri mjeseca 2004. Hrvatska je za obnovu isplatila 13 milijuna kuna, a trebala bi isplatiti još 46,5 milijuna. Što se tiče obnova po regijama, najviše 1.300 objekata obnavlja se u Dalmaciji, u zapadnoj Slavoniji 1.100, na Sisačko-moslavačkom području 550, a na području Like 450 objekata.

Vezane vijesti

Pupovac: Nikolićeve izjave štetne i nedopustive

Pupovac: Nikolićeve izjave štetne i nedopustive

Izjave srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića u vezi Vukovara i Srebrenice nisu samo štetne, već i nedopustive te se nadamo da će formiranjem… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika