25.03.2010. / 09:59

Autor: Hina

Gallup: Reforma zdravstva politička pobjeda za Obamu

Oko 49 posto odraslih Amerikanaca nazvalo je zakon "dobrim", prema 40 posto koliko ih je ocijenilo da je riječ o "lošoj stvari", objavio je Gallup u četvrtak

Brarack ObamaBrarack ObamaPosljednje ispitivanja Instituta Gallup o reformi zdravstva, provedeno nakon donošenja zakona, pokazalo je da gotovo polovica Amerikanaca odobrava reformu, ali i da je gotovo 80 posto republikanaca "ljuto" i "razočarano".

Oko 49 posto odraslih Amerikanaca nazvalo je zakon "dobrim", prema 40 posto koliko ih je ocijenilo da je riječ o "lošoj stvari", objavio je Gallup u četvrtak.

Dva tjedna prije glasovanja u Kongresu, Gallup je utvrdio da je 45 posto Amerikanaca podržavalo donošenje zakona, a 48 posto se protivilo. U posljednjim rezultatima, Gallup vidi "jasnu političku pobjedu" za Obamu i njegove saveznike u Kongresu.

Gallup također bilježi veliku razliku u stranačkim reakcijama, sa 82 posto demokrata koji su ili "puni entuzijazma" ili "zadovoljni", dok je 79 posto republikanaca ili "ljuto" ili "razočarano".

"Hoće li se pogledi tih skupina učvrstiti ili ublažiti u idućim mjesecima, može biti ključno za to kako će reforma zdravstva utjecati na kongresne izbore u studenome", ocijenila je analitičarka Gallupa, Lydia Saad.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika