26.03.2010. / 14:03

Autor: Martina Čizmić

Pahor nagovara oporbene stranke da odustanu od referenduma o arbitraži

Predsjednik SLS-a Radovan Žerjav ponovio je kako je za njegovu stranku prihvatljiv samo referendum koji je obvezujući, odnosno zakonodavni

Borut PahorBorut PahorSlovenski premijer Borut Pahor trebao bi se predvečer sastati sa predstavnicima parlamentarnih stranaka kako bi odlučili o daljnjim postupcima gleda arbitražnog sporazuma, odnosno o mogućim referendumima.

Podsjetimo, slovenski Ustavni sud donio je odluku prema kojoj je Arbitražni sporazum u skladu sa slovenskim Ustavom. Nakon odluke, premijer Pahor izjavio je kako više nema potrebe za savjetodavnim referendumom, ali da će ga on raspisati ukolliko se prikupi dovoljan broj potpisa.

Predsjednik najveće oporbene stranke Janez Janša istaknuo je kako njegova stranka neće zahtjevati zakonodavni referendum ukoliko Pahor raspiše savjetodavni.

No, predsjednik SLS-a Radovan Žerjav ponovio je kako je za njegovu stranku prihvatljiv samo referendum koji je obvezujući, odnosno zakonodavni.

Ukoliko premijer Pahor na današnjem sastanku dobije potporu predstavnika parlamentarnih stranaka za nastavak ratifikacije sporazuma, on bi se pred slovenskim zastupnicima mogao naći već u travnju. Ukoliko stranke ipak budu inzistirale na raspisivanju referenduma, proces ratifikacije mogao bi se rastegnuti sve do jeseni.

Vezane vijesti

Janšina stranka ima najveću potporu slovenskih birača

Janšina stranka ima najveću potporu slovenskih birača

Slovenska demokratska stranka (SDS) koju vodi premijer Janez Janša trenutačno ima najveću potporu slovenskih birača, a na drugom i trećem mjestu su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika