31.03.2010. / 07:37

Autor: Hina

UN: Predaja izvješća o ubojstvu Benazir Bhutto odgođena za 15 dana

Izvješće je dovršeno i spremno za objavu. Kada je riječ o razlozima odgode, koji bi mogli objasniti pakistanski zahtjev, o tomu ćete pitanje morati postaviti pakistanskim vlastima, poručuju u UN-u

Benazir BhuttoBenazir BhuttoPredaja izvješća o okolnostima u kojima je ubijena bivša pakistanska premijerka Benazir Bhutto bit će odgođena za 15 dana, do 15. travnja, na zahtjev Islamabada, izvijestio je u utorak glasnogovornik UN-a, Martin Nesirky.

"Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon prihvatio je hitan zahtjev pakistanskog predsjednika koji je od njega zatražio da se izvješće podnese s dvotjednom odgodom, odnosno 15. travnja", rekao je Nesirky.

Izvješće što ga je izradilo neovisno povjerenstvo koje je imenovao UN, istragu je počelo 1. srpnja 2009. Prvobitno je bilo dogovoreno da se izvješće preda Ban Ki-moonu u srijedu.

Nesirky nije naveo razlog zbog kojega je Islamabad zatražio odgodu.

"Izvješće je dovršeno i spremno za objavu. Kada je riječ o razlozima odgode, koji bi mogli objasniti pakistanski zahtjev, o tomu ćete pitanje morati postaviti pakistanskim vlastima", odgovorio je na novinarski upit.

Vezane vijesti

UN osudio sirijsku vladu zbog napada u Huli

UN osudio sirijsku vladu zbog napada u Huli

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda u nedjelju je jednoglasno osudilo sirijsku vladu zbog topničkih napada na Hulu u kojima je poginulo najmanje 108… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika