10.04.2010. / 17:40

Autor: Hina

Obama: Pogibija predsjednika Kaczynskog strašna za cijeli svijet

Ostavština Lecha Kaczynskog i svih koji su danas poginuli "bit će stalno svjetlo koje će voditi Poljsku i svijet prema ljudskome napretku", rekao je Obama

Američki predsjednik Barack Obama u subotu je rekao kako je pogibija poljskoga predsjednika Lecha Kaczynskog u zrakoplovnoj nesreći "strašna" za Poljsku, Sjedinjene Države i za cijeli svijet", izrazivši istodobno najiskreniju sućut poljskim vlastima.

"Danas sam nazvao premijera Donalda Tuska da bih izrazio Michellinu i svoju iskrenu sućut poljskome narodu", stoji u priopćenju iz Bijele kuće.

Predsjednik Kaczynski "bio je državnik koji je odigrao ključnu ulogu u pokretu Solidarnost, a u SAD-u su mu se divili kao čelniku predanom slobodi i dostojanstvu čovjeka", stoji u priopćenju. Činjenica da je poljsko izaslanstvo putovalo u Katyn, gdje je trebalo odati počast žrtvama staljinističkog masakra koji se dogodio prije 70 godina, "svjedoči o snazi poljskoga naroda".

"Danas je Amerikancima teško pri srcu", kazao je Obama, istaknuvši kako su veze između njegove zemlje i Poljske "duboke i vrijedne poštovanja". "Naše misli i molitve su s obitelji Kaczynski, s rodbinom svih onih čiji su članovi obitelji poginuli u ovoj tragičnoj nesreći i s poljskim narodom."

Ostavština Lecha Kaczynskog i svih koji su danas poginuli "bit će stalno svjetlo koje će voditi Poljsku i svijet prema ljudskome napretku", rekao je Obama.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

registracija
4/1/09

miroljubiv, 10.04.10. 20:15

Sve miriše na treći svjetski rat.samo je pitanje mjeseci koja će nova država biti taoc "svjetske politike".za razliku od ponosnih Poljaka,mi smo se žrtvovali dobrovoljno,da nas seciraju naši,dok nas ne nestane.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika