14.04.2010. / 08:08

Autor: Hina

Iran pozvao Obamu na poboljšanje odnosa: Ne tražimo mi nikakav sukob s SAD-om

Obama je prošloga tjedna jasno rekao da su Iran i Sjeverna Koreja isključeni iz novih ograničenja za uporabu američkog atomskog oružja što je Teheran protumačio kao prijetnju

Iranski predsjednik Mahmud AhmadinedžadIranski predsjednik Mahmud AhmadinedžadIranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad u srijedu je rekao da će Iran pozitivno odgovoriti ako Sjedinjene Države promijene politiku prema Teheranu.

U izjavama koje bi mogle naznačivati promjenu stava Ahmadinedžad je rekao da priprema "pismo predsjedniku SAD-a Baracku Obami".

Obama je prošloga tjedna jasno rekao da su Iran i Sjeverna Koreja isključeni iz novih ograničenja za uporabu američkog atomskog oružja što je Teheran protumačio kao prijetnju.

"Priznavanje Irana bit će dobro za obje strane. Što se tiče Irana, mi ne tražimo nikakav sukob sa Sjedinjenim Državama", rekao je Ahmadinedžad državnoj televiziji. "Spremni smo razgovarati i surađivati sa Sjedinjenim Državama ako se naša prava poštuju".

Ahamdinedžad je također rekao da se Iran neće popustiti pred prijetnjama. "Došli smo do točke bez povratka. Naš će se nuklearni program nastaviti", rekao je.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika