15.04.2010. / 18:30

Autor: Hina

Pahor razmišlja o povlačenju slovenskih vojnika iz Afganistana

Pahor je istaknuo da je to svoje stajalište nedavno iznio na susretu u Pragu američkom predsjedniku Baracku Obami i drugim čelnicima zemalja članica NATO-a koje sudjeluju u operaciji u Afganistanu

Slovenski premijer Borut PahorSlovenski premijer Borut PahorNe promijeni li NATO svoju neuspješnu strategiju u Afganistanu, Slovenija će razmisliti o povlačenju svojih vojnika iz te države, najavio je u četvrtak predsjednik slovenske vlade Borut Pahor.

"Razumijemo naše saveznike i ne mislimo se povući preko noći, no očekujemo da se čuje i naše mišljenje kako sadašnja strategija u Afganistanu neće uroditi plodom i da o njoj ponovno treba razmisliti", rekao je Pahor na konferenciji za novinare nakon sjednice vlade, upitan o sudjelovanju 60-ak slovenskih vojnika u operaciji NATO-a s mandatom UN-a u Afganistanu.

Većna slovenskih vojnika u toj operaciji trebala bi se uskoro uključiti u novu zadaću - uvježbavanje jednog bataljuna afganistanske vojske. Pahor je rekao da se taj plan nastavlja, no da će za otprilike godinu dana vlada odlučiti je li nazočnost slovenskih vojnika u Afganistanu potrebna i ima li smisla.

Pahor je istaknuo da je to svoje stajalište nedavno iznio na susretu u Pragu američkom predsjedniku Baracku Obami i drugim čelnicima zemalja članica NATO-a koje sudjeluju u operaciji u Afganistanu.

Sigurnosni rizici u Afganistanu povećavaju se, suradnja postrojbi s afganistanskom vladom nije kakva je bila prije, pa se treba osvrnuti na sadašnju NATO-ovu strategiju koja ne postiže uspjehe, rekao je Pahor.

On ne isključuje mogućnost da bi njegova vlada za godinu dana mogla raspravljati o povlačenju slovenskih vojnika iz misije.

Vezane vijesti

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Slovenski Socijalni demokrati (SD) na izbornom su kongresu u Kočevju u subotu za svog novog predsjednika izabrali Igora Lukšiča koji je u drugom… Više

Komentari

registracija
25/12/09

trta333, 16.04.10. 08:43

Došla voda do poda.Svi znaju da talibani sve jače udaraju,pa je i sam Karzai rekao da prelazi na stranu talibana.Svaki dan se sve više gine,a sada dolazi ono najgore.Kada ozeleni iza svakog grma čuči taliban i čeka koga da smakne.Zato ovi jodleri skontali da je najbolje ući u bežaniju.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika