20.04.2010. / 14:59

Autor: Hina

Afera 'tariguz' trese Sloveniju: Fiktivno naručivali goleme količine wc papira

List "Žurnal" navodi da je prijevara otkrivena kad je financijska kontrola utvrdila da naručena roba šezdesetak puta premašuje uobičajene potrebe osoba zaposlenih u zavodu

Slovenski zavod za mirovinsko osiguranje pretrpio je štetu od najmanje pola milijuna eura zbog prijevare u kojoj su tri njegova službenika odobravala fiktivne narudžbe golemih količina toaletnog papira i papirnatih ubrusa te dijelila zaradu s jednom privatnom trgovačkom tvrtkom u slučaju koji su slovenski mediji nazvali "toaletnom aferom".

Kako prenose slovenski mediji, unutarnji nadzor pokazao je da su trojica službenika tog zavoda u dogovoru s trgovačkom tvrtkom "Mavrica" od početka 1999. do sredine 2002. godine fiktivno naručivala goleme količine papirnatih ubrusa i toaletnog papira te dijelila tako stečenu zaradu.

List "Žurnal" navodi da je prijevara otkrivena kad je financijska kontrola utvrdila da naručena roba šezdesetak puta premašuje uobičajene potrebe osoba zaposlenih u zavodu.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika