20.04.2010. / 18:08

Autor: Hina

Siemensovi bivši direktori proglašeni krivima u korupcijskom skandalu

Kutschenreuter, koji sada živi u Dubaiju, priznao je da je prikrivao crne fondove i podmićivanje

Podmićivanje u Siemesu najveći je skandal u NjemačkojPodmićivanje u Siemesu najveći je skandal u NjemačkojSud u Muenchenu proglasio je krivima dvojicu Siemensovih direktora za srozavanje povjerenja i poticanje na podmićivanje zbog njihove uloge u najvećem korupcijskom skandalu u povijesti Njemačke.

Michael Kutschenreuter, bivši finacijski čelnik odjela za telekomunikacije Siemensa i dosad najviši po hijerahiji koji je proglašen krivim, kažnjen je s dvije godine uvjetno i mora platiti 160.000 eura kazne, izjavio je u utorak sudac Joachim Eckert.

Drugi optuženik, voditelj računovodstvenog odjela za komunikacije, kažnjen je s godinu i pol dana uvjetno i mora platiti 40.000 eura kazne.

Kutschenreuter, koji sada živi u Dubaiju, priznao je da je prikrivao crne fondove i podmićivanje.

Po tvrdnjama odvjetništva, ti su fondovi služili za podmićivanje vladinih dužnosnika i poslovnih ljudi kako bi se dobili telekomunikacijski ugovori u Rusiji i Nigeriji.

Vezane vijesti

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

U najnovijem izvješću pod nazivom ‘Novac, politika i moć: korupcijski rizici u Europi' nevladina organizacija Transparency International piše kako… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika