22.04.2010. / 10:51

Autor: Hina

Ponovno štrajk u Grčkoj: Prosvjeduju javni službenici

"Te krvožedne mjere neće pomoći Grčkoj da izađe iz krize. Počinje tragično razdoblje", rekao je Ilias Iliopoulos, glavni tajnik sindikata javnog sektora ADEDY, koji predstavlja pola milijuna radnika

Grčki javni službenici počeli su u četvrtak jednodnevni štrajk, četvrti od početka godine zbog oštrih mjera štednje, u pokušaju da izvrše pritisak na vladu da ne pristane na daljnja rezanja u pregovorima s EU-om i MMF-om.

Liječnici, medicinske sestre, zaposleni u poreznoj upravi i lučki radnici prestali su raditi i paralizirali su javne službe, a tisuće njih planira u podne doći do parlamenta dok se europski i dužnosnici MMF-a sastaju već drugi dan zaredom na razgovorima u svrhu nalaženja načina za izlazak Grčke iz fiskalne krize.

Radnici prosvjeduju zbog smanjenja plaća, zamrzavanja mirovina i povećanja poreza, mjera koje je nametnula vlada radi smanjivanja ogromnog grčkog javnog deficita.

"Te krvožedne mjere neće pomoći Grčkoj da izađe iz krize. Počinje tragično razdoblje", rekao je Ilias Iliopoulos, glavni tajnik sindikata javnog sektora ADEDY, koji predstavlja pola milijuna radnika.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika