22.04.2010. / 14:40

Autor: Nacionalova redakcija

Na WinDays konferenciji predstavljena rješenja za financijski sektor

Današnji smjerovi na konferenciji WinDays Technology u Rovinju posvećeni su primjeni informacijskih tehnologija u tri sektora sa specifičnim zahtjevima - financijskom sektoru, telekomunikacijskoj industriji i javnoj upravi.

Microsoft bankarskoj industriji nudi vlastita rješenja: serverski operacijski sustav i ostale servere, rješenja za kolaboraciju,baze podataka ...Microsoft bankarskoj industriji nudi vlastita rješenja: serverski operacijski sustav i ostale servere, rješenja za kolaboraciju,baze podataka ...Primjena informatike u poslovnom okruženju multidisciplinarna je djelatnost - potrebno je objediniti tehnološka i poslovna znanja kako bi informacijske tehnologije bile u službi rasta i razvoja tvrtke, te omogućavale kreativnost i inovativnost.

Osim specifičnih rješenja namijenjenih njihovom poslovanju, tvrtke i druge organizacije mogu koristiti postojeće tehnologije poput virtualizacije kako bi smanjile troškove informacijskog sustava, bolje iskoristile resurse i uštedjele na povezanim troškovima poput električne energije.

Istovremeno mogu primijeniti nove trendove poput 'cloud computinga' kako bi smanjile troškove svojeg poslovanja, omogućile zaposlenicima da pristup vitalnim poslovnim informacijama imaju sa svakog mjesta ili pak stvorile nove atraktivne usluge "u cloudu" za krajnje korisnike.

Rješenja za financijski sektor

U bankama, osiguravajućim društvima, tvrtkama koje upravljaju fondovima i ostalim organizacijama u financijskoj industriji ključni su aspekti pouzdanosti i brzine.

Ova 'mission critical' infrastrukturna rješenja nužna su za uspješno poslovanje i rast ovih tvrtki u čijoj se srži nalaze sustavi za bankarske usluge, sustavi plaćanja, sustavi za upravljanje odnosima s korisnicima i brojna rješenja koja poboljšavaju svakodnevnu operativnu efikasnost.

Microsoft bankarskoj industriji nudi vlastita rješenja: serverski operacijski sustav i ostale servere, rješenja za kolaboraciju,'business intelligence', CRM, baze podataka i 'data mining', kao i klijentske aplikacije s poznatim sučeljem (poput alata iz paketa Office) putem kojih zaposleni u toj industriji lako dolaze do informacija koje su im potrebne tijekom svakodnevnog obavljanja posla, planiranja novih usluga i dobivanja klijenata.

Ovi proizvodi rade u kombinaciji s brojnim rješenjima Microsoftovih partnera koji imaju veliko iskustvo u izradi, implementaciji i održavanju rješenja koja su specifična upravo u financijskom sektoru.

"Microsoftova ponuda specifična je i utoliko što nudimo i razvojne alate koji se oslanjaju na serverska rješenja i platformu, te su prilagođeni razvoju aplikacija namijenjenih financijskoj industriji. Sve je više primjera banaka koje se odlučuju na zamjenu starih i za održavanje skupih hostova novim rješenjima zasnovanim na Microsoft Windows serverskoj infrastrukturi i NET aplikacijama razvijenim u Visual Studiju.

Time ostvaruju uštede koje se često mjere i u stotinama milijuna dolara, te upravo na ovaj način obavljaju proces modernizacije svoje krucijalne bankarske infrastrukture", izjavio je tijekom predstavljanja Microsoftovih rješenja za financijsku industriju Igor Slišković, voditelj klijenata financijskog sektora u Microsoftu Hrvatska.

Vezane vijesti

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Huawei je najavio da će proširiti partnerski odnos s Microsoftom i kreirati prvi Huawei pametni telefon s Windows Phone operativnim sustavom. Novi će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika