23.04.2010. / 15:39

Autor: Hina

U nizu bombaških napada u Bagdadu 58 mrtvih

Najteži napad u petak dogodio se u gusto naseljenoj četvrti Sadr Cityja u kojoj je u tri simultane eksplozije ubijeno 25 osoba. Bomba postavljena nedaleko od šijitske džamije u četvrti Al-Aminu usmrtila je 11 osoba, a ozlijedila najmanje 17

Foto: ReutersFoto: ReutersU nizu bombaških napada u šijitskim dijelovima glavnog iračkog grada Bagdada u petak je poginulo najmanje 58 osoba, a riječ je najvjerojatnije o osvetničkim napadima terorističke mreže Al-Kaide koja je u zadnje vrijeme bila metom više napada iračkih snaga sigurnosti.

Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je da je sedam eksplozivnih naprava aktivirano diljem glavnog grada, uglavnom u blizini šijitskih džamija i na tržnicama. U napadima je ozlijeđeno najmanje 112 osoba.

"Ciljana su područja u kojima je šijitska većina... Riječ je o osveti za gubitke koje je pretrpjela Al-Kaida", rekao je glasnogovornik bagdadskih snaga sigurnosti Kasim al-Musavi.

"Očekujemo da će se takvi napadi nastaviti", dodao je Al-Musavi.

Najteži napad u petak dogodio se u gusto naseljenoj četvrti Sadr Cityja u kojoj je u tri simultane eksplozije ubijeno 25 osoba. Bomba postavljena nedaleko od šijitske džamije u četvrti Al-Aminu usmrtila je 11 osoba, a ozlijedila najmanje 17.

Prošle nedjelje u akciji iračkih snaga sigurnosti i pripadnika američke vojske ubijeni su čelnik Al-Kaide u Iraku Abu Ajub al-Masri i njegov saveznik iz radikalne skupine Islamska država u Iraku Abu Omar al-Bagdadi.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika