30.04.2010. / 14:59

Autor: Vedrana Rudan

Blog Vedrane Rudan: Kako su mi zatvorena vrata Novog lista

"Da li je to moguće", zaurlao bi Mladen Delić da je živ. Čiji je list Novi list? Da li je to glasilo grupice meni nesklonih kolega ili bi on ipak trebao biti glasilo za ljude grada u kome živim?

Vedrana RudanVedrana RudanDogodilo mi se nešto nevjerojatno. Već znate, VBZ mi je u suradnji sa Večernjim listom objavio knjigu "Daboda te majka rodila". Najprije sam je predstavila na blogu a onda u Večernjem listu. To je od mene tražio izdavač jer je logično da prvi intervju daš listu koji je tvoj suizdavač.

Izašao je intervju, krenula je reklama preko televizije i Večernjeg lista, knjiga je stigla na kioske, prodaje se uz Večernji list, a k meni je došla novinarka Novog lista i sa mnom napravila intervju.

Živim u Rijeci, na neki sam način "riječka" spisateljica, Rijeke ima u svim mojim knjigama, pa mi je bilo izuzetno ugodno dva sata razgovarati s izvrsnom novinarkom koja godinama prati hrvatska kulturna događanja. Radovala sam se ukazanju mog intervjua na stranicama "moga lista". A kad tamo.

Jutros mi stiže mail:"Kolegij i glavni urednik odbili su naš intervju uvrijeđeni što je Večernji list izabran za predstavljanje nove knjige riječke autorice, a ne Novi list."

"Da li je to moguće", zaurlao bi Mladen Delić da je živ. Čiji je list Novi list? Da li je to glasilo grupice meni nesklonih kolega ili bi on ipak trebao biti glasilo za ljude grada u kome živim?

Da je intervju objavljen moji bi dragi sugrađani saznali da su mi knjige prevedene na jedanaest jezika, da će se predstave uprizorene prema mojim knjigama uskoro igrati u Ljubljani, Varšavi i Budimpešti, da su moji "Crnci u Firenci" ovih dana izašli u Poljskoj, da se "Crnci u Firenci" prevode na ruski, da će u Rusiji izaći čak tri moje knjige, da će se u Poljskoj prevesti knjiga "Kad je žena kurva, kad je muškarac peder", da se predstava" Uho, grlo, nož" u Varšavi igra već četvrtu godinu...

Zašto ja Riječanka ne smijem sve to reći u riječkom listu? Zašto mi se zamjera što sam prednost dala zagrebačkom listu? Čije je glasilo Večernji list? Nama neprijateljske zemlje? Rijeci neprijateljskoga grada?

Znam da će mi nakon ovoga vrata Novog lista biti zatvorena ali se nadam da će mi se možda otvoriti vrata neke druge zagrebačke, dakle Novom listu mrske tiskovine. Neka mi Novi list odgovori, makar mailom, koje je zemlje Zagreb glavni grad?

www.rudan.info

Vezane vijesti

Karamarko - očekivano

Karamarko - očekivano

Predsjednik vlade i SDP-a Zoran Milanović izjavio je danas u vezi unutarstranačkih izbora u HDZ-u kako je primio na znanje rezultat jedne utakmice te… Više

Komentari

registracija
27/12/06

Skipp, 30.04.10. 18:35

'oce'l po tim knjigama snimati i pornice?


registracija
10/11/09

ruvil, 30.04.10. 22:07

Ovo je nevjerovatno!Tko i po kojim zakonima donosi takve odluke i zbog cega ? Nek nam Novi list objasni svoj stav bas smo znatizeljni kako to kod njih funkcionira ?


registracija
9/8/09

vinko12, 01.05.10. 20:46

Nije to nista spram cenzure svima koji ne pisu u skladu s ljevicarskim misljenjima (skoro sve medije u RH kontroliraju ljevicari - bivsi komunisti ili komunisticki potomci). Desnicarski su nezvanicno zabranjeni (FOKUS) ili nefinancirani kao ostali.
Objaviti nesto, cak i kao pismo citatelja je nemoguce, ostaje nam jedino pisati e-komentare, a i njih nam brisu ako su pritiv njihovih. Sloboda medija je na nivou Sjeverne Koreje ili Kube.


registracija
10/11/09

ruvil, 01.05.10. 20:52

Citala sam negdje da smo po slobodi medija iza Srbije i Crne Gore pa ako je tako onda je sve jasno!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika