04.05.2010. / 14:50

Autor: Boris Bilas

Jelušić novi šef: SDP skida Bandića s mjesta predsjednika skupštine Holdinga

Bandićevu smjenu najavio je nakon posljednje sjednice skupštine ZG Holdinga i Boris Šprem koji je tada rekao da je gradonačelnikova smjena s mjesta predsjednika moguća, ako on i dalje bude "javno pričao kako za njega ovaj sastav skupštine nije relevantan"

Milan BandićMilan BandićKlub zastupnika SDP-a u skupštini Grada Zagreba na sljedećoj će sjednici uputiti zahtjev za smjenom Milana Bandića na mjestu predsjednika skupštine Zagrebačkog Holdinga.

Ovu odluku vijećnici su donijeli na sastanku održanom u utorak, a kao razlog za pokretanje smjene navode Bandićevo nepriznavanje odluke Ustavnog suda kojom je priznata odluka o proširenju skupštine ZG Holdinga.

Kako je za Nacional.hr rekao predsjednik Kluba zastupnika SDP-a u Gradskoj skupštini Jurica Meić prijedlog su u podržale sve stranke osim HDZ-a, a o Bandićevoj smjeni će se odlučivati na sjednici 18. svibnja.

"Očekujem kako će ovaj prijedlog proći te će umjesto Milana Bandića predsjednik skupštine ZG Holdinga biti zamjenik gradonačelnika Ivo Jelušić", rekao nam je Meić, koji samo potvrdio kako je razlog bandićeve smjene njegovo nepriznavanje proširene skupštine Holdinga.

"Bandić je svojim nepotpisivanjem odluka Skupštine bitno usporio rad samog Holdinga i to se jednostavno mora prekinuti", kazao je Meić za Nacional.hr.

Podsjetimo, Bandić je bio jedini član skupštine Holdinga, ali je nakon njegovog razlaza s SDP-om gradska skupština donijela odluku kojom se skupština zagrabačkog konglomerata proširuje na 11 članova.

Bandić je ostao na čelu skupštine, ali je bojkotirao njezin rad te se niti jednom nije pojavio na njoj. Bez Bandića skupština je smijenila Nadzorni i dio Upravnog odbora, a izbačeni članovi bili su mahom Bandićevi ljudi.

I nakon toga Bandić je nastavio s ignoriranjem skupštine te nije potpisao niti jednu odluku koju je ista donijela.

Bandićevu smjenu najavio je nakon posljednje sjednice skupštine ZG Holdinga i Boris Šprem koji je tada rekao da je gradonačelnikova smjena s mjesta predsjednika moguća, ako on i dalje bude "javno pričao kako za njega ovaj sastav skupštine nije relevantan".

Kako se u međuvremenu ništa nije promijenilo očito je kako će Bandić vrlo brzo biti izbačen s mjesta predsjednika skupštine ZG Holdinga, a samim time će izgubiti i ono malo utjecaja što je imao u tom poduzeću

Vezane vijesti

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

Odstup ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, koja je prošlog tjedna napustila vladu Zorana Milanovića, počinje izazivati sve veću zabrinutost… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika