04.05.2010. / 15:35

Autor: Hina

Talijanski ministar industrije podnio ostavku zbog korupcijske afere

Scajolu se sumnjiči da je u srpnju 2004. kupio luksuzan stan u središtu Rima, s pogledom na Koloseum za cijenu od 600.000 eura, što je daleko ispod njegove tržišne vrijednosti

Claudio Scajola (Reuters)Claudio Scajola (Reuters)Talijanski ministar za gospodarski razvitak Claudio Scajola podnio je u utorak ostavku zbog navodne umiješanosti u korupcijsku aferu u svezi s kupnjom stana u Rimu.

"Moram se braniti. A da bih to mogao učiniti ne mogu više ostati na ministarskoj dužnosti koju sam obnašao u zadnje dvije godine", rekao je ministar novinarima nakon razgovora s premijerom Silviom Berlusconijem.

Scajolu se sumnjiči da je u srpnju 2004. kupio luksuzan stan u središtu Rima, s pogledom na Koloseum za cijenu od 600.000 eura, što je daleko ispod njegove tržišne vrijednosti.

U okviru istrage o dodjeli ugovora za javne radove sudci su otkrili da je arhitekt Angelo Zampolini u jednoj rimskoj banci uplatio 900.000 eura u gotovu novcu u zamjenu za 80 čekova na ime bivšeg vlasnika stana koji je kupio Scajola.

Taj je novac na raspolaganje ministru stavio rimski poduzetnik Diego Anemone, umiješan u nekoliko korupcijskih skandala u svezi s dodjelom ugovora za javne radove, a Zampolini je bio posrednik.

Scajola (62) je prošli tjedan ponudio ostavku premijeru koji ju je tada odbio.

Vezane vijesti

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

U najnovijem izvješću pod nazivom ‘Novac, politika i moć: korupcijski rizici u Europi' nevladina organizacija Transparency International piše kako… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika