08.05.2010. / 20:06

Autor: Hina

Grci protiv štednje: Čak bi 39 posto sudjelovalo u prosvjednima

66 posto protivi tim mjerama koje uključuju duboke rezove u plaćama i mirovinama, a 68 posto ispitanih podupire prosvjede

Grcima se ne sviđaju predloženi planovi štednjeGrcima se ne sviđaju predloženi planovi štednjeVećina Grka protivi se strogim mjerama vlade kojom ona kani izvući zemlju iz dužničke krize a čak 39 posto Grka je izjavilo da su spremni sudjelovati u prosvjedima protiv drastičnih rezova, prema anketi objavljenoj u subotu.

U istraživanju agencije Public Issue za list Kathimerini sudjelovalo je 527 Grka, od kojih se 66 posto protivi tim mjerama koje uključuju duboke rezove u plaćama i mirovinama, a 68 posto ispitanih podupire prosvjede.

39 posto ispitanih je izjavilo da su spremni aktivno sudjelovati u prosvjedima. Ispitivanje je provedeno 4. svibnja, a dan kasnije je oko 50.000 ljudi prosvjedovalo u Ateni kada su tri osobe poginule u bombaškom napadu.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika