09.05.2010. / 13:28

Autor: Martina Čizmić

Janša: Slovenija arbitražnim sporazumom može izgubiti sve, Hrvatska ništa

Na Pahorove izjave da će Slovenija zbog potpisivanja arbitražnog sporazuma imati bolji imidž u regiji, SDS ističe kako za nekoliko godina za imidž više nitko neće mariti, dok će 'nepravedna granica ostati'

Janez JanšaJanez JanšaSDS, Slovenska demokratska stranka Janeza Janše pozvala je Slovence da na predstojećem referendumu o sporazumu o arbitraži glasaju protiv njega.

U priopćenju koje je dostavljeno medijima Janša ističe kako su 'vitalni slovenski interesi žrtva samoljubivosti premijera Boruta Pahora'.

Većina oporbenih stranaka već dulje upozorava kako je sporazum o arbitraži zapravo mačak u vreći koji slovenska vlada pokušava prodati javnosti.

"Štetni sporazum su potpisali kako bi preusmjerili pozornost s katastrofalne neučinkovitosti vlade u borbi s gospodarskom krizom te s aferama koje potresaju koaliciju", stoji u priopćenju.

SDS dodaje kako je u zamjenu za tapšanje po leđima u Stockohlmu 'neodgovorni predsjednik vlade' izložio Sloveniju nesrazmjernom riziku da izgubi sve, dok Hrvatska nema što izgubiti.

Na Pahorove izjave da će Slovenija zbog potpisivanja arbitražnog sporazuma imati bolji imidž u regiji, SDS ističe kako za nekoliko godina za imidž više nitko neće mariti, dok će 'nepravedna granica ostati'.

"Jedini način da se tragedija koroškog plebiscita ne ponovi je izlazak na referendum i glasanje protiv", na kraju poručuje Janša i SDS.

Vezane vijesti

Janšina stranka ima najveću potporu slovenskih birača

Janšina stranka ima najveću potporu slovenskih birača

Slovenska demokratska stranka (SDS) koju vodi premijer Janez Janša trenutačno ima najveću potporu slovenskih birača, a na drugom i trećem mjestu su… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 09.05.10. 14:59

Rupel mislii gleda kao i svaki pijanac! zelis li piti, kupi si wisky unaprijed! Tako i sada! Prije treba dobiti teritorij, aposlije sud!


registracija
11/1/10

fluid, 09.05.10. 16:26

Janša zaboravio rat(kao i mnogi drugi).Tako je postao bezobrazan i gramziv.Tako nam je i granate prodavao.Za tenkove.1000 dm komad.Danas se prodaju za legaliste(oni koji poštivaju zakone)kojisu čak i u Evropskoj zajednici kao takvi no,kada je spor oko Jadranskog mora u pitanju,inzistiraju na pravednosti a ne na pravičnosti.To je odlika samo pokvarenih ljudi koji sve podređuju samo svojim interesima.Ako im se dopusti,naravno! Oni kažu u takvim situacijama; kakvi zakoni !? PRAVEDNO je da i mi imamo otvoreno more.Hrvatima nije potrebno.Oni ga imaju napretek.Nije pošteno! Dakle o kojim se mračnim likovima radi,jasno je kao dan. A znaju da svijet tako ne funkcionira.Ili ipak...?


registracija
8/7/09

bankar, 09.05.10. 17:36

janša janša ti od respektabilnog yugo disidenta si postao najobičnije fašističko smeće


registracija
27/8/09

Lujo1, 09.05.10. 20:50

kranjci su "narod" bez povijesti i kulture!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika