13.05.2010. / 14:56

Autor: Martina Čizmić

Pahor: Odbacivanje arbitražnog sporazuma dovelo bi nas u međunarodnu izolaciju

"Oni koji zahtjevaju da se arbitražni sporazum odbaci na referendumu moraju predstaviti alternativu. Moraju odgovoriti na pitanje, hoće li zahtjevati blokadu pristupnih pregovora, znači odmah blokirati Hrvatsku ili će glasovati protiv pristupanja Hrvatske EU, ukoliko ne bude određeno rješenje graničnog pitanja", završio je Pahor

Borut PahorBorut PahorSlovenski premijer Borut Pahor nastavlja svoju promotivnu kampanju kojom slovenskim građanima arbitražni sporazum predstavlja kao nešto dobro za njih.

U razgovoru s novinarima, Pahor je istaknuo kako postoji opasnost da Slovenija doživi međunarodnu izolaciju ukoliko arbitražni sporazum propadne na referendumu.

"Ne radi se samo o načinu rješavanja graničnog pitanja s Hrvatskom, veći i o tome koja će politika dobiti legitimnost - ona koja pokušava riješiti probleme ili ona koja ih odgađa", rekao je Pahor.

Ponovna blokada Hrvatske?

Ponovio je kako sebe smatra političarem koji rješava probleme 'ne uvijek tako brzo i tako uspješno kako bi želio, ali ih rješava'.

Dodao je kako se na referendumu neće odlučivati samo o tome da li je sporazum o arbitraži prihvatljiv ili ne, već i da li je to konačno rješenje graničnog spora.

No, ukoliko arbitražni sporazum bude odbijen na referendumu, Pahor ističe kako bi to Sloveniju moglo dovesti u političku izolaciju.

"Oni koji zahtjevaju da se arbitražni sporazum odbaci na referendumu moraju predstaviti alternativu. Moraju odgovoriti na pitanje, hoće li zahtjevati blokadu pristupnih pregovora, znači odmah blokirati Hrvatsku ili će glasovati protiv pristupanja Hrvatske EU, ukoliko ne bude određeno rješenje graničnog pitanja", završio je Pahor.

Vezane vijesti

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Slovenski Socijalni demokrati (SD) na izbornom su kongresu u Kočevju u subotu za svog novog predsjednika izabrali Igora Lukšiča koji je u drugom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika