20.05.2010. / 14:38

Autor: Nacionalova redakcija

Imenovana nova uprava Atlasa

Tomislav Popović novi je predsjednik Uprave Atlas d.d. dok su Vlado Lučić i Tomislav Vintar imenovani članovima Uprave za incoming, odnosno outgoing poslovanje. Tomislav Vintar će ujedno biti zadužen i za razvoj online poslovanja adriatica.net Grupe. Dosadašnji predsjednik Uprave Davor Bajić preuzima funkciju čelnog čovjeka za Incoming poslovanje Grupe te nastavlja obnašati funkciju direktora tvrtke Kompas u Hrvatskoj

Atlas je imenovao novu UpravuAtlas je imenovao novu UpravuImenovanje tročlane Uprave Atlasa logičan je nastavak integracije operativnog poslovanja u Atlas d.d. na domaćem tržištu. Ovim je potezom realiziran jedan od bitnijih elemenata unaprijed predviđene strategije koja za cilj ima pozicionirati tvrtku Atlas za nositelja poslovanja adriatica.net Grupe u Hrvatskoj.

Danas donesenom odlukom Nadzornog odbora Atlasa, na poziciju predsjednika Uprave tvrtke Atlas d.d. imenovan je Tomislav Popović, turistički stručnjak koji na ovu poziciju dolazi s mjesta direktora ureda Turističke zajednice Istarske županije. Dugogodišnje iskustvo rada u turizmu gradio je na pozicijama izvršnog direktora Win-Win-a (management usluge u hotelijerstvu), zatim u ulozi izvršnog direktora operacija za regiju Poreč tvrtke Valamar te direktora hotela „Kristal" iz Umaga. Na početku impresivne karijere bio je zaposlen kao znanstveni novak na institutu za turizam u Zagrebu.

Vlado Lučić, novi je član Uprave za Incoming poslovanje. Zanimljivo je kako je dugogodišnju karijeru u turizmu započeo prije 35 godina upravo u turističkoj agenciji Atlas gdje je stjecao iskustvo u različitim sektorima poslovanja. Izdvajamo pozicije pomoćnika voditelja operativnog centra, direktora podružnice, direktora hotelskog poduzeća dok je 2001. godine imenovan članom izvršnog menadžmenta Atlasa. Nakon odlaska iz Atlasa postaje direktor i suvlasnik Adriastar hotela i ljetovališta. Poznat kao veliki pobornik međunarodne suradnje i razvoja globalnog turizma, obnašao je dužnost potpredsjednika UHPA-e te danas aktivno sudjeluje u više strukovnih međunarodnih organizacija. Dugogodišnji je predsjednik međunarodnog ogranka ASTA-e (Američkog udruženja putničkih agencija) za Hrvatsku, i potpredsjednik SKAL Kluba Dubrovnik u okviru SKAL INTERNATIONAL (Međunarodna udruga putničkih i turističkih stručnjaka) te član WTTC (World Travel & Tourism Council).

Novi član Uprave zadužen za outgoing poslovanje kao i strateški razvoj online poslovanja adriatica.net Grupe, Tomislav Vintar u Atlas dolazi s pozicije predsjednika Uprave Znanja. Ranije je radio u Jupiter Asset-u gdje je bio odgovoran za stvaranje i management Institucije hipotekarnih kredita (Financijsko kreditne institucije) na projektu stvaranja luksuznih turističkih resorta te u FINA-i na poziciji člana Uprave za komercijalno tržište i razvoj poslovanja. Suautor je projekta Vlade RH HITRO.HR i HITROREZ. U razdoblju od 2001. do 2006. bio je na pozicijama predsjednika Skupštine i člana Nadzornog odbora investicijskog fonda „Jadran kapital", direktora J.E. Austin Associates, Inc. te na poziciji Network Design & NPI Managera u Ericsson Nikola Tesla.

Vezane vijesti

Iz HRT-a demantiraju: Nismo namjestili natječaj, odabrali smo povoljnije

Iz HRT-a demantiraju: Nismo namjestili natječaj, odabrali smo povoljnije

Sa HRT-a su reagirali demantijem na tekstove koje su objavili Poslovni Dnevnik i Večernji list, a u kojima se navodi kako je javna televizija na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika