22.05.2010. / 00:16

Autor: Ana Smrečki

Vladimir Zagorec i Slobodan Đurović u Remetincu zbog sigurnosti na ženskom odjelu

Zagorec i Đurović u Remetincu imaju imaju zasebne ćelije, odvojeni su od žena i nitko im se ne može približiti

Umirovljeni general Vladimir Zagorec zbog 'afere dragulji' osuđen je na sedam godina zatvoraUmirovljeni general Vladimir Zagorec zbog 'afere dragulji' osuđen je na sedam godina zatvoraUmirovljeni general Vladimir Zagorec, koji je zbog 'afere dragulji' osuđen na sedam godina zatvora, nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u Remetincu i to na ženskom odjelu tog trenutno najpoznatijeg zatvora u Zagrebu. Večernji list piše da Zagorec boravkom u Remetincu uživa poseban tretman, budući da oni koji su osuđeni na kazne zatvora dulje od pet godina idu u Lepoglavi.


Zagorec nema povlašteni tretman

Tamo je od prvog dana, a takav tretman osiguran mu je zbog sigurnosnih razloga. Iz Uprave za zatvorski sustav poručuju u slučaju Vladimira Zagorca nije riječ ni o kakvom povlaštenom tretmanu. Pojašnjavaju da odluku o tome gdje će koji zatvorenik izdržavati kaznu donosi Središnji ured. Ta se odluka donosi na temelju određenih procjena. Znači li to da mu je ugrožen život, pitanje je na koji se nije mogao dobiti odgovor.

Uz Zagorca, na ženskom odjelu i Kardinal

Inače, Zagorec na ženskom odjelu prima i posjete. Posjećuje ga supruga, te odvjetnik. Zanimljivo, da on nije jedini muški zatvorenik na ženskom odjelu. Iz sigurnosnih razloga, tamo je smješten i Slobodan Đurović, poznatiji kao Kardinal, optužen za likvidaciju Ive Pukanića i Nike Franjića. Ipak, njih dvoje imaju zasebne ćelije, odvojeni su od žena i nitko im se ne može približiti.

Vezane vijesti

Zagorec premješten u zatvor u Glinu

Zagorec premješten u zatvor u Glinu

Bivši general i pomoćnik ministra obrane Vladimir Zagorec, osuđen na sedam godina zatvora zbog krađe dragulja iz MORH-a, premješten je iz zagrebačkog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika