01.06.2010. / 17:28

Autor: Hina

"Vjerujem u anđele" dobio nagradu publike na festivalu u Rusiji

Ovo je treća nagrada publike za mediteransku komediju u kojoj glavne uloge tumače Vedran Mlikota i Dolores Lambaša

Dolores Lambaša glumi tajanstvenu ženu Deu koja dolazi na otok, a Vedran Mlikota poštara Šimu koji otvara pisma svojih sumještana i vodi privatnu arhivuDolores Lambaša glumi tajanstvenu ženu Deu koja dolazi na otok, a Vedran Mlikota poštara Šimu koji otvara pisma svojih sumještana i vodi privatnu arhivuDugometražni igrani film Nikše Sviličića "Vjerujem u anđele" osvojio je Veliku nagradu publike na 4. Međunarodnom filmskom festivalu "Andrei Tarkovsky" održanom u Ivanovu, u Rusiji, priopćeno je danas iz Hrvatskog audiovizualnog centra.

Nakon što je osvojio nagradu publike na prošlogodišnjem festivalu igranog filma u Puli, "Vjerujem u anđele" nagradom publike nagrađen je i u travnju ove godine na 5. međunarodnom filmskom festivalu u Funchalu, u Portugalu.

Nagrada iz Rusije treća je nagrada publike za tu mediteransku komediji u kojoj glavne uloge tumače Vedran Mlikota i Dolores Lambaša. Film je nastao u produkciji zagrebačke Proactive i u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom.

Uz tu nagradu film je na Festivalu u Ivanovu osvojio i Nagradu generalnog pokrovitelja festivala za najbolji film.

Film je svoju rusku premijeru imao u sklopu glavne festivalske konkurencije s ostalih devet filmova iz cijelog svijeta, a među kojima se našla i "Slovenka" slovenskog redatelja Damjana Kozolea koja je nastala u koprodukciji Slovenije, Njemačke, Srbije, Hrvatske i BiH.
"Vjerujem u anđele" u lipnju će biti prikazan u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Setubalu, u Portugalu.

Vezane vijesti

Dolores Lambaša već mjesecima odlazi psihijatru

Dolores Lambaša već mjesecima odlazi psihijatru

Dva tjedna nakon napada 18-godišnjeg mladića na supetarskoj rivi, glumica Dolores Lambaša odlučila je ispričati što se zapravo dogodilo te noći.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika