19.06.2010. / 10:16

Autor: Hina

Raseljeno 400 tisuća ljudi: UN pozvao na prikupljanje pomoći za Kirgistan

John Holmes, čelnik OCHA-e, "sada se sastaje sa zemljama donatorima", rekao je. "Poziv za Uzbekistan bit će upućen početkom idućeg tjedna"

Kirgistan; foto: ReutersKirgistan; foto: ReutersUjedinjeni narod su uputili poziv na žurno prikupljanje 71 milijun dolara humanitarne pomoći za Kirgistan gdje je zbog etničkog nasilja raseljeno oko 400.000 ljudi, rekao je u petak glavni tajnik UN-a. "U ovom trenutku OCHA (UN-ov ured za koorodinaciju humanitarnih djelovanja) upućuje žurni poziv na prikupljanje 71 milijuna dolara za Kirgistan", rekao je novinarima Ban Ki-moon.

John Holmes, čelnik OCHA-e, "sada se sastaje sa zemljama donatorima", rekao je. "Poziv za Uzbekistan bit će upućen početkom idućeg tjedna". Ban je rekao da u dijelovima Kirgistana vlada nestašica hrane, vode i struje zbog pljački, izostanka opskrbe i ograničenja kretanja. "Bolnicama i drugim ustanovama ponestaje lijekova i opreme", rekao je. Ban je rekao da je u Kirgistanu raseljeno 300.000 osoba a do 100.000 prebjeglo je u Uzbekistan gdje ih je oko 80.000 smješteno u izbjegličke logore".

Vezane vijesti

UN osudio sirijsku vladu zbog napada u Huli

UN osudio sirijsku vladu zbog napada u Huli

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda u nedjelju je jednoglasno osudilo sirijsku vladu zbog topničkih napada na Hulu u kojima je poginulo najmanje 108… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika