21.06.2010. / 08:41

Autor: Martina Čizmić

Video: Al Kaida poručila SAD-u: Prestanite se miješati u muslimanska posla

U video snimci je glasnogovornik terorističke organizacije Adam Gadahn pozvao američkog predsjednika Baracka Obamu da povuče svoje vojne jedinice iz Iraka i Afganistana te prekine potporu Izraelu

Adam Gadahn (Foto:Screenshot)Adam Gadahn (Foto:Screenshot)Teroristička mreža Al Kaida na svojim je web stranicama ponovno objavila uvjete pod kojima su spremni sklopiti mir sa Sjedinjenim američkim državama. U video snimci je glasnogovornik terorističke organizacije Adam Gadahn pozvao američkog predsjednika Baracka Obamu da povuče svoje vojne jedinice iz Iraka i Afganistana te prekine potporu Izraelu.

"Prestanite se miješati u muslimanska posla", poručio je Obami Gadahn. Također je izrazio nadu da je poraz demokratske stranke na djelomičnim izborima za Senat u američkoj saveznoj državi Massachusetts pokazatelj pada potpore Obami i na domaćem teritoriju.

"Nisi više tako omiljen kao prije godinu dana", poručio mu je.

Inače, Gadahn, rođeni Amerikanac, nalazi se na popisu najtraženijih terorista, a još je 2004. godine FBI raspisao novčanu nagradu od milijun dolara za informacije koje eć dovesti do njegovog uhićenja.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika