06.07.2010. / 18:33

Autor: Hina

Dodik i Špirić optužili bošnjačke čelnike za povezanost s vehabijama

Vodeći srpski dužnosnici u BiH, predsjednik vlade Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik vijeća ministara Nikola Špirić, optužili su bošnjačke političare i muslimanske vjerske vođe da su povezani s radikalnim vehabijskim pokretom.

Milorad DodikMilorad DodikDodik i Špirić optužili su bošnjačke čelnike za povezanost s vehabizmom, čiji je cilj stvaranja muslimanske države bez Hrvata i Srba, izvijestili su u utorak mediji u Republici Srpskoj (RS).

"U BiH je na sceni globalni islamski terorizam kojemu treba sasjeći korijene političke i vjerske potpore koja sežu do džamija. Bošnjačko vodstvo mora jasno kazati želi li uništiti to zlo i želi li suživot sa Srbima i Hrvatima", rekao je Špirić u izjavi za medije.

Dodao je da se vehabijski sljedbenici nalaze u institucijama države i da im je cilj stvaranje vjerske države u BiH pogodne samo za muslimane bez Srba i Hrvata.

Dodik je pak ustvrdio da posljednja zbivanja u Bugojnu ne pridonose pozitivnom imidžu BiH u svijetu te da se u zemlji nalazi 3.000 osoba koje su evidentirane kao potencijalni teroristi.

Špirić i Dodik su takve optužbe izrekli nakon eksplozije u Bugojnu i pošto su mediji u RS-u objavili da skupina radikalnih muslimana (vehabija) prati kretanja srpskih dužnosnika te da je povećan stupanj njihove zaštite.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

registracija
30/5/10

Heli, 07.07.10. 01:50

Nista novo. Stara dobro poznate retorika Radovana Karadzica, koju koristi njegiov naslednik, za ostvarenje vjecnog srpskog sna, stvaranja Velike Srbije.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika