15.07.2010. / 16:13

Autor: Hina

Pahor oprezan glede Ljubljanske banke: 'To je vrlo zahtjevna diskusija'

Slovenski premijer Borut Pahor u četvrtak je na konferenciji za novinare poslije sjednice vlade rekao da uoči susreta s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor 31. srpnja u Bohinju ne bi poticao prevelika očekivanja glede rješavanja problema hrvatskih štediša nekadašnje Ljubljanske banke.

Borut PahorBorut PahorSlovenski premijer Borut Pahor u četvrtak je na konferenciji za novinare poslije sjednice vlade rekao da uoči susreta s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor 31. srpnja u Bohinju ne bi poticao prevelika očekivanja glede rješavanja problema hrvatskih štediša nekadašnje Ljubljanske banke.

"To je vrlo zahtjevna diskusija", rekao je Pahor, dodavši kako su on i Kosor prošli tjedan u Dubrovniku nastavili raspravu o mogućim rješenjima tog pitanja i odlučili pokušati naći konačno rješenje u Bohinju.

"To bi bio vrlo važan i prijeloman datum, jer bi riješili i zadnji prijepor između (naših dviju) država", rekao je Pahor.

Slovenski premijer ustvrdio je da će se uskoro sastati s guvernerom Banke Slovenije Markom Kranjcem, s kojim će se posavjetovati o nekim aspektima rješenja tog pitanja. Također će se posavjetovati, kako je rekao, s drugim stručnjacima, visokim predstavnikom za pitanja sukcesije Rudijem Gabrovcem i čelnicima drugih država potpisnica sporazuma o sukcesiji.

"Tražimo rješenje koje bi to pitanje okončalo na prihvatljiv način i time omogućilo da ne bude više poteškoća ni u okviru poglavlja 4 ni u okviru poglavlja 31" u hrvatskim pristupnim pregovorima s EU, rekao je Pahor.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika