20.07.2010. / 08:49

Autor: Hina

Drugi čovjek Al Kaide ismijava 'sirotog' Obamu, napada arapske čelnike

"Siroti Obama dođe u Kabul i obeća kako se talibani neće vratiti na vlast (...) Siroti čovječe možeš li obećati da će se tvoje horde sigurno vratiti u Ameriku?"

Ayman al-Zawahri i Osama Bin Laden (arhiva)Ayman al-Zawahri i Osama Bin Laden (arhiva)Drugi čovjek Al Kaide Ajman al-Zavahri u svojoj je internetskoj poruci u ponedjeljak ismijavao američkog predsjednika Baracka Obamu zbog uvjerenosti da će u Afganistanu ostvariti pobjedu. Al-Zavahri je također rekao kako su arapski čelnici koji su u savezu sa Zapadom štetniji za Palestince od Izraela. "Siroti Obama dođe u Kabul i obeća kako se talibani neće vratiti na vlast (...) Siroti čovječe možeš li obećati da će se tvoje horde sigurno vratiti u Ameriku?", rekao je govornik koji je zvučao kao Zavahri u audio-snimci objavljenoj na islamističkim web stranicama koje često koristi Al Kaida. Obama je svoj prvi posjet Afganistanu otkako je postao predsjednik poduzeo u ožujku i u govoru američkim vojnicima rekao kako je siguran da će ostvariti uspjeh u svojoj misiji.

"Ovi arapski cionisti s kojima živimo i smješkamo se jedni drugima (...) su opasniji nego židovski cionisti", rekao je Zavahri govoreći o arapskim čelnicima, saveznicima Zapada. Zavahri, koji je Egipćanin, izdvojio je egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka zbog njegove blokade granice između Gaze i Egipta koja pomaže izraelskoj blokadi ovog Palestinskog teritorija. "Tko opkoljava naš narod u Gazi? Zar to nije čelnik arapskih cionista, Hosni Mubarak?" Ovo je bila najnovija Zavahrijeva poruka od audio-snimke u ožujku u kojoj je veličao dva ubijena čelnika Al Kaide u Iraku. Pretpostavlja se kako se Zavahri krije u planinskom kraju u blizini granice Afganistana i Pakistana.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika