24.07.2010. / 09:09

Autor: Hina

'Cirkus Columbia' Danisa Tanovića otvorio 16. Sarajevo film festival

Snimljen prema scenariju Ivice Đikića koji je za istoimenu knjigu dobio nagradu "Meša Selimović", "Cirkus Columbia" okupio je kvalitetnu glumačku ekipu predvođenu Mikijem Manojlovićem i Mirom Furlan a gledateljima je ponudio filmsko viđenje romantične sage o ljubavi i zabludama vremenski smještene pred kraj prošlog stoljeća koji je u regiji označen krajem jednogvrijednosnog sustava i dolaskom novog

Danis TanovićDanis TanovićSvjetskom premijerom najnovijeg ostvarenja oskarovca Danisa Tanovića "Cirkus Columbia" u Sarajevu je u petak otvoren šesnaesti filmski festival (SFF) koji je već odavno izrastao u najveću filmsku smotru u regiji.

Snimljen prema scenariju Ivice Đikića koji je za istoimenu knjigu dobio nagradu "Meša Selimović", "Cirkus Columbia" okupio je kvalitetnu glumačku ekipu predvođenu Mikijem Manojlovićem i Mirom Furlan a gledateljima je ponudio filmsko viđenje romantične sage o ljubavi i zabludama vremenski smještene pred kraj prošlog stoljeća koji je u regiji označen krajem jednog vrijednosnog sustava i dolaskom novog.

Do 31. srpnja koliko traje 16. SFF sarajevska će publika imati prigodu vidjeti čak 201 filmsko ostvarenje u desetak različitih programa. Posebni gost SFF-a bit će čuveni američki glumac Morgan Freeman koji glumi naslovnu ulogu u filmu "Invictus" što će i zatvoriti ovaj festival.

Za nagradu "Srce Sarajeva" u kategoriji igranog filma natjecat će se devet ostvarenja no među njima ovoga puta neće biti niti jednog iz Hrvatske. Tri ostvarenja iz Hrvatske, "Crveno" Sonje Tarokić, "Nespavanje ne ubija" Marka Meštrovića i "Žuti mjesec" redatelja Zvonimira Jurića, uvrštena su u konkurenciju za najbolji kratki film u kojoj je jedanaest filmova. Za "Srce Sarajeva" u kategoriji dokumentaraca borit će se osamnaest filmova među kojim su četiri hrvatska. U konkurenciju su tako ušli "Ciklusi" Vladimira Gojuna, "Mila traži Senidu" Roberta Zubera, "Poplava" Gorana Devića i "Zajedno" Nenada Puhovskog.

Vezane vijesti

Brangelina u Sarajevu: Ovdje je prelijepo, a ovaj grad zaslužuje ovakav...

Brangelina u Sarajevu: Ovdje je prelijepo, a ovaj grad zaslužuje ovakav festival

Slavni hollywoodski glumački par Angelina Jolie i Brad Pitt doputovao je u subotu u Sarajevo bez ranije najave kako bi sudjelovali u ceremoniji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika