22.09.2010. / 13:50

Autor: Hina

'Circus Columbia' Danisa Tanovića kandidat za Oscara

Kako je u utorak objavljeno u Sarajevu, film Danisa Tanovića "Circus Columbia", rađen po scenarističkom predlošku Ivice Đikića, bit će kandidat Bosne i Hercegovine za nagradu "Oscar" Američke filmske akademije za najbolji inozemni igrani film, odlučio je žiri Udruge filmskih radnika BiH

Danis TanovićDanis TanovićBosanskohercegovački redatelj Danis Tanović, koji je dobio filmsku nagradu "Oscar" za film "Ničija zemlja", ponovo će imati priliku sudjelovati u utrci za nagradu za najbolji inozemni film što ju dodjeljuje Američka filmska akademija.

Kako je u utorak objavljeno u Sarajevu, film Danisa Tanovića "Circus Columbia", rađen po scenarističkom predlošku Ivice Đikića, bit će kandidat Bosne i Hercegovine za nagradu "Oscar" Američke filmske akademije za najbolji inozemni igrani film, odlučio je žiri Udruge filmskih radnika BiH.

Devetočlani žiri imao je zadaću odlučiti između četiri predložena filma među kojima su bili "Na putu" Jasmile Žbanić, "Jasmina" Nedžada Begovića i "32. prosinca" Saše Hajdukovića.

"Circus Columbia" imao je svjetsku premijeru u srpnju na Sarajevo Film Festivalu (SFF) gdje je prikazan izvan natjecateljske konkurencije, a osvojio je nagradu publike za najbolji film.

Nakon toga prikazan je i na filmskim festivalima u Veneciji, Torontu i San Sebastianu.

Vezane vijesti

"Rango" dobio Oscara za animirani film, "Udefeated" za dokumentarni

"Rango" dobio Oscara za animirani film, "Udefeated" za dokumentarni

Oscara za najbolji animirani film osvojio je "Rango" Gorea Verbinskog, dok je najboljim dokumentarnim filmom proglašen "Undefeated" Daniela Lindsaya… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika