29.07.2010. / 18:30

Autor: Hina

'Vrilo prisušilo': Sukob policije i prosvjednika, turisti ne mogu iz Grčke

Nekoliko stotina vozača, koji štrajkaju četvrti dan zaredom, prosvjedovalo je u četvrtak pred ministarstvom tražeći sastanak s ministrom Dimitrisom Reppasom

Foto: ReutersFoto: ReutersKratki sukob izbio je u četvrtak između vozača kamiona koji su prosvjedovali pred ministarstvom prometa u Ateni i snaga reda koje su ih željele rastjerati.

Nekoliko stotina vozača, koji štrajkaju četvrti dan zaredom, prosvjedovalo je u četvrtak pred ministarstvom tražeći sastanak s ministrom Dimitrisom Reppasom. Štrajk vozača kamiona i cisterni od ponedjeljka izaziva velike probleme u opskrbi gorivom i prehrambenim proizvodima na otocima i u drugim turističkim regijama u Grčkoj.

Turističke agencije zabrinute su zbog mogućih otkaza aranžmana. Tisuće stranaca koji su odlučili provesti odmor u Grčkoj ostalo je zarobljeno u toj zemlji jer su zbog štrajka "presušile" benzinske postaje. Vozači štrajkaju jer vlada pokušava liberalizirati sektor u skladu sa zakonodavstvom Europske unije i zahtjevima Međunarodnoga monetarnog fonda.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika