30.07.2010. / 19:39

Autor: Hina

Grčki vozači kamiona prkose vladi i nastavljaju štrajk

"Nastavljamo štrajk", rekao je novinarima čelnik sindikata vozača kamiona George Tzotzatos i najavio da će se svim snagama nastaviti boriti da zaštite svoje licence

Grčki vozači kamiona i dalje štrajkaju (Reuters)Grčki vozači kamiona i dalje štrajkaju (Reuters)Grčki vozači kamiona koji su u štrajku ignorirali su vladin nalog da se u petak vrate na posao i tako produbili sukob oko reformi za liberalizaciju gospodarstva dugovima pogođene Grčke.

Petodnevni štrajk prekinuo je opskrbu gorivom po Grčkoj usred turističke sezone i izazvao duge redove na benzinskim postajama te narušio poslovanje mnogih tvrtki.

U ponedjeljak je 33.000 vozača kamiona obustavilo rad prosvjedujući protiv vladina plana da smanji cijene dozvola u svrhu liberalizacije gospodarstva po planu za dobivanje pomoći od EU-a i MMF-a.

Po odredbama plana Grčka mora do rujna otvoriti svoj prevoznički sektor za konkurenciju i liberalizirati i druge zatvorene profesije, poput odvjetničke i arhitektonske, do lipnja 2011.

"Nastavljamo štrajk", rekao je novinarima čelnik sindikata vozača kamiona George Tzotzatos i najavio da će se svim snagama nastaviti boriti da zaštite svoje licence.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

registracija
27/6/10

cuci, 31.07.10. 07:14

asfaltirati i nikad vise kultivirati...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika