31.07.2010. / 11:25

Autor: Martina Čizmić

Hrvatska ostaje bez olimpijca: Jakov Fak odlazi u Sloveniju

Prema neslužbenim informacijama na koje se pozivaju neki slovenski mediji, Faka navodno već čeka potvrda o slovenskom državljanstvu koju samo treba preuzeti kad u ponedjeljak dođe u Sloveniju

Jakov FakJakov FakLomio se mjesecima. Nakon osvajanja brončane medalje na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru, Jakov Fak uzeo je nekoliko mjeseci vremena da dobro razmisli. I donio je odluku. Jučer je i službeno zatražio ispisnicu iz Hrvatskog biatlnoskog saveza.

Kako piše Crosport.info, presudno za Fakov odlazak bila je činjenica da je želio nastaviti suradnju s dosadašnjim trenerom, Slovencem Urošem Velepecom, a njega Hrvatski biatlonski savez nije uspio dovesti.

Predsjednik saveza Nikola Županić potvrdio je Fakovu odluku.

"Rekao je da odlazi. Mi ga nećemo sprječavati, ali moram reći da nas je četiri mjeseca zavlačio. Pokušali smo dovesti Velepeca, no on je ugovorom vezan za Sloveniju", rekao je Županić i dodao kako je slovenski trener došao u Mrkopalj Faka nagovoriti da nastupi za Sloveniju.

Prema neslužbenim informacijama na koje se pozivaju neki slovenski mediji, Faka navodno već čeka potvrda o slovenskom državljanstvu koju samo treba preuzeti kad u ponedjeljak dođe u Sloveniju.

"Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatski biatlonski savez poduzeli su sve što je u granicama naših mogućnosti. Jakov Fak je kod nas imao isti tretman kao i olimpijac Ivica Kostelić; osigurali smo mu sve potrebne uvjete, a u okviru naših kriterija i propisa. Imao je tretman vrhunskog sportaša, olimpijca, osigurali smo mu sponzore, a na jesen je trebao potpisati ugovor s još nekim sponzorima, no to sve očito nije bilo dovoljno", rekao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Vezane vijesti

Jakov Fak svjetski prvak na 20 km

Jakov Fak svjetski prvak na 20 km

Hrvatski 24-godišnji biatlonac Jakov Fak, član slovenske reprezentacije, osvojio je zlatnu medalju u individualnoj utrci na 20 kilometara na… Više

Komentari

registracija
6/10/09

pfefer, 31.07.10. 11:47

nek mu je sa srečom i taj fak bi samo lovu lovu i tako je nula


registracija
12/7/10

Ivandija, 31.07.10. 13:07

SIGURNO SU I NJEGA HRAVTI PRODALI --KAO MODRICA-KRANJACARA-ITD:::KOLKO PARA JE DOBIO MENADJER,ahahahahahahah


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika