02.08.2010. / 20:59

Autor: Hina

Video: Zbog požara na grčkom otoku Samos evakuirani turisti

"Turisti su prebačeni na sigurno mjesto. Imamo autobuse spremne za evakuaciju ako to bude potrebno i rezervirali smo im hotele na drugom mjestu na otoku", rekao je dužnosnik civilne zaštite

Vatrogasci se bezuspješno bore s vatrom (Reuters)Vatrogasci se bezuspješno bore s vatrom (Reuters)Grčke vlasti počele su s evakuacijom turista zbog velikog požara na grčkom otoku Samos na Egejskom moru, priopćile su u ponedjeljak vatrogasne službe.

Vlasti su proglasile izvanredno stanje na lokalitetima Marathokambos i Karlovasi, na zapadu otoka, gdje je više od sto vatrogasaca i dobrovoljaca angažirano u borbi protiv požara, a pomažu im kanaderi i helikopteri.

Stotine turista evakuirane su. "Turisti su prebačeni na sigurno mjesto. Imamo autobuse spremne za evakuaciju ako to bude potrebno i rezervirali smo im hotele na drugom mjestu na otoku", rekao je dužnosnik civilne zaštite.

Radi se o drugom požaru na tom otoku u tjedan dana.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika