04.08.2010. / 07:29

Autor: Martina Čizmić

Restrukturiranje na HRT-u: Do kraja godine 500 zaposlenih manje

"Nije točno da ćemo dati 600 otkaza. Istina je da na planu restrukturiranja svakodnevno radimo i da ćemo u sklou tog plana morati napraviti i neke rezove", ističe Popovac

Josip PopovacJosip PopovacHrvatska radiotelevizija do kraja bi godine trebala provesti program restrukturiranja koji je trenutno u finalizaciji. Kako ističu na Prisavlju, restrukturiranje će obuhvatiti i smanjenje broja zaposlenih kojih je trenutno na HRT-u više od 3500.

Jutarnj list prenosti izjavu v.d. ravnatelja HRT-a Josipa Popovca koji opovrgava informacije koje su se pojavile u medijima kako će biti podijeljeno više od 600 otkaza.

"Nije točno da ćemo dati 600 otkaza. Istina je da na planu restrukturiranja svakodnevno radimo i da ćemo u sklou tog plana morati napraviti i neke rezove", ističe Popovac.

Nagađa se da bi najveći dio rezanja broja zaposlenih trebao obuhvatiti administraciju i tehniku, dok bi novinari u ovom dijelu restrurkturiranja ipak trebali ostati sigurni. Inače, procjenjuje se da je barem trećina od 600 ljudi zaposlenih u tehnici i administraciji, nepotrebna.

Vezane vijesti

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

Čelnici sindikata u Brodotrogiru zatražili su danas od prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića da se žurno očituje o… Više

Komentari

registracija
15/11/06

rimaz, 04.08.10. 08:46

Samo nemojte dati otkaze stalno uposlenim dopisnicima iz pojedinih hrvatskih gradova koji jednom ili najviše dva puta tjedno naprave uradak od nekoliko minuta i za to prime cijelu plaću uz sva davanja državi.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika