05.08.2010. / 13:45

Autor: Hina

U Vukovaru svečano obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

"Da prije petnaest godina nije bilo čvrste i jake vojske i policije, briljantnog oslobađanja okupiranog područja, ne bi sigurno bilo ni mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, spriječavanja novih žrtava i očuvanja mnogih života", poručio je nakon polaganja vijenaca vukovarsko-srijemski župan Božo Galić

Vijenci su položeni kod središnjeg križa u Vukovaru (Foto: Marko Lukunić/PIXSELL)Vijenci su položeni kod središnjeg križa u Vukovaru (Foto: Marko Lukunić/PIXSELL)Oglašavanjem crkvenih zvona i sirena, te polaganjem vijenaca na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, u Vukovaru je obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

Vijence podno križa na Memorijalnom groblju položila su i svijeće zapalila izaslanstva Oružanih snaga Republike Hrvatske, Policijske uprave vukovarsko-srijemske, Vukovarsko-srijemske županije, grada Vukovara i županijske Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Molitvu za poginule i nestale hrvatske branitelje i civile u Domovinskom ratu molili su gvardijan vukovarskog Franjevačko samostana, fra Gordan Propadalo i dekan vukovarskog dekanata, velečasni Pavao Kolarević koji je u Župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova služio i misu zadušnicu.

"Da prije petnaest godina nije bilo čvrste i jake vojske i policije, briljantnog oslobađanja okupiranog područja, ne bi sigurno bilo ni mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, spriječavanja novih žrtava i očuvanja mnogih života", poručio je nakon polaganja vijenaca vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Vojarni 204. vukovarske brigade podignuta je na jarbol državna zastava, a potom su sudionici obilježavanja obišli Muzejsko-multimedijalni odjel Domovinskog rata koji se nalazi u vojarni a s čijim radom ih je upoznao načelnik odjela, brigadir Petar Čavar.

Vezane vijesti

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u petak za agenciju Tanjug da je njegova izjava o Vukovaru, koja je u Hrvatskoj izazvala brojne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika