12.08.2010. / 08:51

Autor: Martina Čizmić

Kriza pogodila i teroriste: Al Quaida traži donacije treći put u godinu dana

Borba protiv koalicijskih snaga u Afganistanu svakim je danom sve skuplja, pa su vođe Al Quaide u nekoliko navrata pozivali na donacije

Osama bin LadenOsama bin LadenNajpoznatija teroristička organizacija na svijetu, ozloglašena Al Quaida suočava se s financijskim problemima zbog čega su oglasili poziv za donacije.

Borba protiv koalicijskih snaga u Afganistanu svakim je danom sve skuplja, pa su vođe Al Quaide u nekoliko navrata pozivali na donacije.

U posljednjoj poruci objavljenoj na internetu, na stranici poznatoj po ekstremističkim političkim nazorima, ponovo se pojavio apel pokojnog vrhovnog zapovjednika afganistanske Al Quaide, Mustafe Abu al-Jazida, koji je originalno snimljen u lipnju 2009.

On poziva sve poslovne ljude, naklonjene "pravednoj borbi protiv nevjernika" da svoja financijska sredstva usmjere na Al Quaidine račune. Poruka također sadržava raniju audio snimku poruke Osame bin Ladena koji također poziva na donacije "za ostvarivanje zajedničkog cilja".

Vezane vijesti

'Novi' video 'ubijenog' drugog čovjeka Al Kaide

'Novi' video 'ubijenog' drugog čovjeka Al Kaide

Islamistička internetska stranica objavila je u utorak video poruku Abu Yahye al-Libia, drugog čovjeka Al Kaide za kojeg je Washington ustvrdio da je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika