18.08.2010. / 07:35

Autor: Hina

Rod Blagojevich proglašen krivim za korupciju i prodaju senatorskog mjesta

Blagojevich je proglašen krivim za davanje lažne izjave, a za ostale 23 točke optužnice članovi porote nisu mogli postići jednoglasnu odluku

Rod Blagojevich (Reuters)Rod Blagojevich (Reuters)Sud u Chicagu proglasio je u utorak bivšeg guvernera američke savezne države Illinois Roda Blagojevicha krivim za korupciju.

Blagojević je na sudu morao suočiti s optužbama između ostaloga za ucjenu, udruživanje u zločinačku organizaciju, povredu poštanske tajne i pokušaj iznude. Među točkama optužnice našla se i ona da je pokušao prodati mandat u američkom Senatu upražnjen nakon izbora Baracka Obame za predsjednika.

Blagojevich je proglašen krivim za davanje lažne izjave, a za ostale 23 točke optužnice članovi porote nisu mogli postići jednoglasnu odluku.

Presuda 53-godišnjem Blagojevichu, koji je prošle godine smijenjen s dužnosti guvernera zbog sudskog progona, izrečena je nakon 14 dana vijećanja.

Vezane vijesti

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

U najnovijem izvješću pod nazivom ‘Novac, politika i moć: korupcijski rizici u Europi' nevladina organizacija Transparency International piše kako… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika