18.08.2010. / 11:53

Autor: Martina Čizmić

Šire se: Slovenski Petrol preuzeo osječki Butan d.o.o.

Iz Petrola ističu kako su njihove aktivnosti na hrvatskom tržištu dio prihvaćene korporativne strategije koja predviđa učvrščivanje Petrolove pozicije kao drugog najvećeg trgovca naftnim derivatima u Hrvatskoj

Petrol je najavio agresivno širenje na tržište jugoistočne EuropePetrol je najavio agresivno širenje na tržište jugoistočne EuropeSlovenska naftna kompanija Petrol objavila je kako je preuzela hrvatsku tvrtku za distribuciju i prodaju ukapljenog naftnog plina, Butan d.o.o. iz Osijeka.

Kako navode u priopćenju, tvrtka je sad u 100 postotnom vlasništvu Petrola te je preimenovana u Petrol Butan Osijek. Ističu kako tvrtka raspolaže s punionicom boca za plin, ima skladište za ukapljeni naftni plin i punionicu za autoplin.

"Cilj je grupe Petrol dosegnuti prodaju od 20 tisuća tona ukapljenog naftnog plina u sljedećoj godini. Akvizicija osiječkog Butana je očekivan korak u utvrđivanju naše tržišne pozicije na području vele i maloprodaje ukapljenog naftnog plina i na cijelom hrvatskom energetskom tržitšu. Butan je tvrtka, koja je sa svojim dokazanim desetogodišnjim kvalitetnim djelovanjem dobila povjerenje brojnih kupaca. Zato ne dvojimo da ćemo kao novi vlasnici to povjerenje i opravdati podizanjem kvalitete na još viši nivo", rekao je prilikom preuzimanja Aleksander Svetlešek, predsjednik uprave Petrola.

Ovo je već druga Petrolova akvizicija u Hrvatskoj u nekoliko mjeseci. U lipnju su postali većinski vlasnici Jadranplina iz Drniša. Iz Petrola ističu kako su njihove aktivnosti na hrvatskom tržištu dio prihvaćene korporativne strategije koja predviđa učvrščivanje Petrolove pozicije kao drugog najvećeg trgovca naftnim derivatima u Hrvatskoj. Također, u planu je i agresivno širenje poslovanja na svim tržištima jugoistočne Europe.

Vezane vijesti

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Ministar financija Slavko Linić poručio je s radnog ručka u organizaciji Američke trgovinske komore u Hrvatskoj kako su ključ oporavka gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika