20.08.2010. / 10:00

Autor: Hina

'Finance': Istraga o Hypo banci vodi se i u Sloveniji

Skupina Hypo u Sloveniji je najprije počela poslovati 1994. godine na području leasinga i danas po tvrdnjama medija kontrolira trećinu leasing tržišta u zemlji s bilancom 2,3 milijarde eura

Slovenski poslovni dnevnik "Finance" u petak piše da je i u Sloveniji u tijeku policijska istraga oko poslovanja slovenskih podružnica austrijske Hypo banke.

Policijska uprava Ljubljana potvrdila je za spomenuti list da je od srpnja u tijeku istražni postupak u vezi sa slučajem Hypo banke, odbivši dati detalje.

"O nalazima će biti obaviješteno državno odvjetništvo, ali zbog daljnjeg postupanja...ne možemo dati više informacija", naveli su u ljubljanskoj policijskoj upravi, ne želeći odgovoriti je li zahtjev za istragu pokrenut iz Austrije, te tko je u krugu ispitanih, odnosno osumnjičenih.

Više informacija nije bilo moguće dobiti niti od austrijskih organa, dok slovenska središnja banka također nije željela otkriti je li od nje zatraženo davanje podataka o poslovanju Hypo banke u Sloveniji.

Skupina Hypo u Sloveniji je najprije počela poslovati 1994. godine na području leasinga i danas po tvrdnjama medija kontrolira trećinu leasing tržišta u zemlji s bilancom 2,3 milijarde eura.

Za bankarske poslove registrirala se 1999. godine kao posebna banka. Sada je deveta po veličini banka koja posluje u Sloveniji, sa oko pet posto tržišnog udjela, 49.000 klijenata bilancom od 2,33 milijarde eura, navode "Finance".

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika