28.08.2010. / 11:09

Autor: Hina

Al Kaida preuzela odgovornost za napade u Iraku

Al Kaida je preuzela odgovornost na internetu u subotu za niz napada u Iraku koji su u srijedu stajali života 53 osobe, od čega više od polovice policajaca i čestitala je somalijskim pobunjenicima za napade u Mogadišu.

U napadima je poginulo dosta policajacaU napadima je poginulo dosta policajacaAl Kaida je preuzela odgovornost na internetu u subotu za niz napada u Iraku koji su u srijedu stajali života 53 osobe, od čega više od polovice policajaca i čestitala je somalijskim pobunjenicima za napade u Mogadišu.

U priopćenju objavljenom na stranici Džihada Honein, organizacija povezana s Al Kaidom, objavljuje "da je usred ramazana, pod vodstvom šeika Abu Bakr al-Bagdadija, izvela niz napada kako bi pokazala muslimanskoj naciji da puše vjetar pobjede".

Val atentata, od kojih 14 napada automobilom-bombom, kriv je za smrt 53 osobe u srijedu i 300 ranjenih u deset gradova u zemlji.

Al Kaida odaje počast somalijskim pobunjenicima za vojnu kampanju u Mogadišu, stoji na internetskoj stranici.

Siloviti sukobi koji su stajali života najmanje 68 civila dogodili su se početkom tjedna u glavnom somalijskom gradu nakon opsežne ofenzive islamističkih pobunjenika protiv somalijskih vladinih snaga i postrojbi Afričke unije.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika