31.08.2010. / 10:36

Autor: Hina

Proricanje se 'isplati': Slovenski astrolozi pod istragom porezne službe

Astrolozi su svrstani u skupinu "riskantnih" poslovnih djelatnosti s područja ilegalne ekonomije

Na listu poduzetnika kod kojih je zbog sumnje u utaju poreza potrebna dodatna inspekcija, slovenska porezna uprava ove je godine prvi put upisala astrologe i druge osobe koje naplaćuju proricanje budućnosti, piše u utorak poslovni dnevnik "Finance".

Astrolozi su svrstani u skupinu "riskantnih" poslovnih djelatnosti s područja ilegalne ekonomije, jer se sumnja da ne prijavljuju stvarne prihode iako neki javno oglašavaju svoje cjenike u koje uključuju i PDV od 20 posto.

Tako jedna domaća astrološka tvrtka nudi 40-satni tečaj astrologije za 360 eura, a 60 posto od te cijene je porez na dodanu vrijednost.

Popularna "analiza partnerskog odnosa" naplaćuje se 60 eura, a odgovor na pojedinačno konkretno pitanje iz budućnosti 30 eura.

Sastavljanje astrološkog kalendara za cijelu godinu znatno je skuplje.

Na istome popisu porezno suspektnih djelatnosti našli su se prvi put glazbenici te estradni umjetnici, prodavači kućnih ljubmaca, zlatari i trgovci investicijskim zlatom.

Inače, građevinarstvo, trgovina automobilima, uslužne djelatnosti i promet nekretninama klasične su djelatnosti gdje se porez najradije utaji, a tome su, pišu Finance, vrlo skloni i privatni stomatolozi.

Vezane vijesti

Marihuana s državnim pečatom

Marihuana s državnim pečatom

Urugvajska vlada objavila je prijedlog zakona kojim želi ozakoniti i nadzirati tržište marihuane, ocjenjujući da je ta droga manje opasna od crnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika